ΝΕΕΣ «ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ» ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5’ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Νέες «παραφωνίες» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν χθες λαβή για σχόλια στη ΝΔ και δημιούργησαν εκ νέου προβληματισμό στην Κουμουνδούρου.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η αρχή έγινε χθες το πρωί, όταν ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στο Mega, παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα, αλλά δεν συμφωνήσει για συγκρότηση κυβέρνησης με τη ΔΗΜΑΡ

του Φώτη Κουβέλη, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες. Αν και λίγο νωρίτερα, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγγυηθεί ότι «στις 18 η χώρα θα έχει κυβέρνηση», μια αποστροφή του λόγου του έδωσε λαβές για παρεξηγήσεις. Αναφερόμενος στη στήριξη που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, ο Δημήτρης Στρατούλης επισήμανε: «Ο Κουβέλης είπε ότι σε κάθε περίπτωση θα συμβάλλει να έχει κυβέρνηση η χώρα. Αν δεν βοηθήσει, εφόσον είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, να σχηματιστεί κυβέρνηση Αριστεράς, η χώρα πάει σε εκλογές».

Λίγο αργότερα –και παρά τις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «δε θα πάει με τσαμπουκά στην Ευρώπη, αλλά με διάθεση συνεννόησης- ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον Real FM, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ρήξης με τους θεσμικούς εταίρους της χώρας. «Θα αντέξουμε και μια διακοπή χρηματοδότησης», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Δεν θα εκβιαστούμε από την Τρόικα στο όνομα της διακοπής της χρηματοδότησης, θα πάμε μπροστά θα αντέξουμε και μία διακοπή χρηματοδότησης, θα υπάρχουν δυσκολίες αλλά θα αντέξουμε και δεν θα οπισθοχωρήσουμε στο όνομα μίας μνημονιακής πολιτικής που είναι καταστροφική για τη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα