«ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΡΜΠΙ, ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ»

Γαλάζια αισιοδοξία για το ντέρμπι της Κυριακής. Ο Αντ. Σαμαράς περιέγραψε, μετά το πέρας της διακαναλικής, την εκτίμησή του για το, νικηφόρο, αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου.

Διατεθειμένοι να μην αφήσουν τίποτε στην τύχη, καθώς υπήρξε και η δραματική εμπειρία της 6ης Μαΐου όταν τα τελευταία 24ώρα πριν τις κάλπες τα γαλάζια

και πράσινα ποσοστά κατέρρεαν μπροστά στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αισιόδοξοι για την τελική έκβαση της εκλογικής μάχης εμφανίζονται στη λεωφόρο Συγγρού. Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους αισιόδοξος, αν και αναγνώρισε ότι πρόκειται περί ντέρμπι.

Στη Συγγρού εκτιμούν, βάσει και των δημοσκοπήσεων που έχουν στην κατοχή τους, ότι πλέον η νίκη βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια τους, αρκεί να αποφευχθεί το λάθος της τελευταίας στιγμής ή ο καθυσηχασμός. Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί και η εικόνα των τελευταίων 24ώρων όπου φαίνεται ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ανακτά μέρος των δυνάμεών του, επαναπατρίζοντας έτσι ψηφοφόρους από το ΣΥΡΙΖΑ και συνεπώς αδυνατίζοντας τη δυναμική της Κουμουνδούρου. Η Ν.Δ. καταγράφει εισροές από κόμματα της κεντροδεξιάς (Ανεξ. Έλληνες, ΛΑ.Ο.Σ., Δράση – Δημ.Ξανά), εισπράττει το μεγαλύτερο τμήμα των ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Συμμαχίας ενώ έχει «εισερχόμενα» και από τη Χρυσή Αυγή, ειδικά σε περιοχές που έχουν δραστηριοποιηθεί στελέχη όπως ο Παν. Ψωμιάδης. Ταυτόχρονα, μοιάζει να έχει θετικό ισοζύγιο από το ΠΑΣΟΚ, πολλοί ψηφοφόροι του οποίου της 6ης Μαΐου στρέφονται στη Ν.Δ. προκειμένου να αποτραπεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιμείνει, απόψε από τη Θεσσαλονίκη (θα επισκεφτεί, μεταξύ άλλων, τη Σίνδο, το Λαγκαδά, την Επανομή, την Καλαμαριά και τους Αμπελοκήπους, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, το Λιμεναρχείο αλλά και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση νέων) και αύριο από την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στην προσπάθεια «αποκάλυψης» του ΣΥΡΙΖΑ. Η τακτική αυτή αν και καταδικάζει τη Ν.Δ. σε  θέση… αντιπολίτευσης της Κουμουνδούρου, εντούτοις μοιάζει να έχει αποτέλεσμα στη δυναμική των εκλογών. Στην ανοικτή συγκέντρωση του Συντάγματος, το παρόν θα δώσει – όπως είχε πράξει και πριν την 6η Μαΐου, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πάντως – όπως διευκρίνιζαν στενοί συνομιλητές του – δεν προτίθεται να ανέβει στο «μπαλκόνι», διαψεύδοντας το κύμα σεναριολογίας που κυκλοφορούσε τις τελευταίες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα