Νέα σύσκεψη Αρβανιτόπουλου – Κεφαλογιάννη για τη «λευκή εβδομάδα»

Στόχος είναι η τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και είναι μια πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων που είδε θετικά ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Η αποκαλούμενη «λευκή εβδομάδα» προβλέπει να κλείνουν τα σχολεία δύο ημέρες την περίοδο της Καθαράς Δευτέρας και να δημιουργείται έτσι ένα πενθήμερο για χειμερινές διακοπές.

Όλα αυτά βέβαια με την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν θα χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος όπως πρέπει να διευκρινίσει το υπουργείο Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό σκέφτονται να περικόψουν τις μονοήμερες σχολικές εκδρομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας θα προτείνει μοντέλο με στοιχεία κοινωνικού τουρισμού, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές που επιθυμούν με τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν σε αυτό. Πάντως ορατό είναι και το σενάριο της αναβολής για την ερχόμενη χρονιά αν δεν επιτευχθεί το πρόγραμμα με στοιχεία κοινωνικού τουρισμού.

Την αντίθεσή τους στην καθιέρωση της «λευκής εβδομάδας» δηλαδή τις περισσότερες ημέρες χειμερινών σχολικών διακοπών εξέδωσαν με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα