Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)-Πραγματοποίησε την ευχή ενός παιδιού

Το Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι μια Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, κορυφαία στο είδος της που ασχολείται αποκλειστικά με τον ψυχικό κόσμο του σοβαρά άρρωστου παιδιού.

Η κινητήρια δύναμη του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) δεν είναι άλλη από το εκπληκτικό δυναμικό των Εθελοντών που διαθέτει. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στηρίχτηκε στη συνεργασία και στην αφοσίωση απλών ανθρώπων, κάθε ηλικίας.

Οι εθελοντές μας, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, μορφωτικού

επιπέδου, οικονομικής κατάστασης και επαγγέλματος, ενώνουν καθημερινά τις δυνάμεις τους για την επίτευξη ενός μοναδικού σκοπού:
Να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στην πραγματοποίηση των ‘μαγικών’ ευχών των παιδιών, που δίνουν από νωρίς μια σκληρή μάχη με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες και έχουν ανάγκη να ξαναπιστέψουν στη ζωή, να παλέψουν να τη κερδίσουν.

Σήμερα, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) αριθμεί περισσότερους από 500 ενεργούς εθελοντές που στηρίζουν το έργο του και έξω από τα όρια του Λεκανοπεδίου Αττικής, όπως στη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τη Ρόδο, συμβάλλοντας ενεργά στην διεύρυνση της δράσης του Οργανισμού.

Τι χρειάζεται για να γίνεις κάποιος εθελοντής

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσετε να γίνετε εθελόντρια/ εθελοντής του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι να είστε άνω των 18 ετών.

Σε όλους τους εν δυνάμει εθελοντές ζητείται φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας καθώς και ένα Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου για Γενική Χρήση το οποίο εκδίδεται από τα ΚΕΠ. Στη συνέχεια συμπληρώνεται η Αίτηση Νέου Εθελοντή και ακολουθεί σύντομη προσωπική συνέντευξη με την Υπεύθυνη Εθελοντών.

Η διαδικασία Εκπαίδευσης των εθελοντών μας αποτελείται από τρία εκπαιδευτικά στάδια:

Ενημέρωση Νέων ΕθελοντώνΕκπαίδευση Εθελοντών στην Ανεύρεση ΠόρωνΕιδική Εκπαίδευση για τους Εθελοντές που συμμετέχουν στην Ομάδα Ευχής (Εφόσον ο Εθελοντής έχει ήδη υποστηρίξει για ένα χρόνο τον Οργανισμό και υπάρχουν κενές θέσεις).

Ποιος μπορεί να γίνει εθελοντής του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος);

Κατάλληλος για εθελοντής μπορεί να είναι κάθε άτομο άνω των 18 ετών.

Πόσο χρόνο χρειάζεται να διαθέτει;

Ως Εθελοντής του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), εσείς αποφασίζετε πόσο χρόνο μπορείτε να μας αφιερώνετε. Είναι κατανοητό ότι πολλοί εθελοντές μας είναι παράλληλα εργαζόμενοι, έχουν οικογένειες και κοινωνική ζωή, με δραστηριότητες και υποχρεώσεις. Κατά συνέπεια ο Οργανισμός αισθάνεται ευγνώμων για τον πολύ ή λίγο χρόνο που αφιερώνουν οι εθελοντές του, στον τομέα που έχουν αναλάβει δράση. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό οι Εθελοντές μας να δηλώνουν εξαρχής το χρόνο που μπορούν να διαθέσουν, προκειμένου να γίνεται από την πλευρά μας καλός προγραμματισμός και σωστή αξιοποίησή τους.

Χαρακτηριστικά Εθελοντών:

• Συνειδητοποιημένος για τον σκοπό του οργανισμού

• Ειλικρινής διάθεση για προσφορά

• Συνέπεια και συνέχεια

• Ομαδικό πνεύμα

• Διακριτικότητα

• ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Τι ικανότητες πρέπει να έχει κάποιος που θέλει να γίνει Εθελοντής;

Δεν χρειάζεται να διαθέτει κάποιος καμία ιδιαίτερη ικανότητα, για να γίνει Εθελοντής του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος. Απλά να έχει έμφυτο το πάθος να προσφέρει κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό στην οικογένεια και στα παιδιά που παλεύουν για τη ζωή τους, τα οποία χάνουν την παιδικότητά τους στα νοσοκομεία. Ωστόσο, ο κάθε Εθελοντής ανάλογα με την προσωπική και επαγγελματική του εμπειρία μπορεί να συνεισφέρει σε διάφορα αντικείμενα όπως το Marketing, τη Διοργάνωση Εκδηλώσεων, χειροτεχνικές εργασίες κ.λπ.

Απαιτείται από τους εθελοντές να υποστούν κάποιον ειδικό έλεγχο;

Δεδομένου ότι η αποστολή του Οργανισμού αφορά στον ευαίσθητο τομέα των παιδιών, κατά την αίτηση των υποψήφιων εθελοντών ζητείται παράλληλα και αντίγραφο Ποινικού Μητρώου. Στη συνέχεια γίνεται επιπλέον έλεγχος από την Ομάδα εκπαίδευσής τους, προκειμένου να κριθούν κατάλληλοι για να έρθουν σε επαφή με τα άρρωστα παιδιά και την οικογένειά τους. Τέλος η Ομάδα Ευχής προσκομίζει και μία αναφορά για τον υποψήφιο εθελοντή, που προκύπτει από την προσωπική συνέντευξη που του πήρε. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να σχηματίζεται μια εμπεριστατωμένη άποψη περί της καταλληλότητας του να συμπεριληφθεί στους εθελοντές του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Προσφέρεται εκπαίδευση στους εθελοντές;

Στο Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος θεωρούμε πολύ σημαντικό ζήτημα την εκπαίδευση των Εθελοντών. Όλοι οι εθελοντές μας περνάνε από εκπαίδευση η οποία και γίνεται στις Ομάδες Δράσης και περνάει από τα εξής στάδια:

• Ενημέρωση Νέων Εθελοντών
• Εκπαίδευση Εθελοντών στην Ανεύρεση Πόρων
• Ειδική Εκπαίδευση για τους Εθελοντές που συμμετέχουν στην Ομάδα Ευχής.

Τι κάνουν οι εθελοντές

Οι Εθελοντές, είναι η ψυχή του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), βοηθούν το έργο του Οργανισμού με διάφορους τρόπους. Συνεισφέρουν ανάλογα με το χρόνο που διαθέτουν, την εμπειρία τους, τις ικανότητές τους, τις ιδιαίτερες γνωριμίες και τις υπηρεσίες που μπορεί ο καθένας τους να προσφέρει.

Στο Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) οι Εθελοντές μπορούν να εργαστούν και να προσφέρουν εθελοντικά σε πολλούς τομείς, οι κυριότεροι από τους οποίους είναι:

Στην Ομάδα Ευχής

(Εφόσον ο Εθελοντής έχει ήδη υποστηρίξει για ένα χρόνο τον Οργανισμό, υπάρχουν κενές θέσεις και έχει παρακολουθήσει την ειδική εκπαίδευση που απαιτείται).

• Στην Ομάδα Αστεριού της Ευχής

Οι Εθελοντές βοηθάνε στην επικοινωνία και διεξαγωγή του προγράμματος “Αστέρι της Ευχής”, το οποίο εδώ και 15 χρόνια τόσο με το κοινωνικό μήνυμα αγάπης που στέλνει, όσο και με τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, προάγει την έννοια του εθελοντισμού και διδάσκει την αξία και τη χαρά της προσφοράς προς όλα εκείνα τα παιδιά που δοκιμάζονται. Το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» απευθύνεται σε σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, εταιρίες αλλά και ιδιώτες και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα του Οργανισμού.

• Στην Ομάδα Γραφείου

Γραμματειακή υποστήριξηΓενική βοήθεια στο γραφείοΕξωτερικές δουλειές

• Στην Ομάδα Εκδηλώσεων

Συμμετοχή στον σχεδιασμό, οργάνωση και διεξαγωγή των διαφόρων εκδηλώσεων και εποχικών μπαζάρ που διοργανώνονται.


• Στη Δημιουργική Ομάδα

Μπομπονιέρες για γάμους και βαφτίσεις Καλλιτεχνικές κατασκευές Καλάθια, κεριά ή άλλα αντικείμενα προς πώλησηΣχεδιασμός/ δημιουργία παρουσιάσεων, προωθητικού υλικού, στήσιμο μπαζάρ κτλ

• Στην Ομάδα Εξεύρεσης Πόρων & Χορηγιών

Είναι μια εξαιρετικά σημαντική ομάδα που προσπαθεί μέσω:

Πωλήσεων (Ημερολόγια, Χριστουγεννιάτικες κάρτες, προϊόντα Make –A- Wish ) Ανεύρεση Δωρεών (χρημάτων/εις μνήμην/ σε είδος) Διοργάνωσης ανεξάρτητων εκδηλώσεων (πάντα σε συμφωνία με το γραφείο)να αυξήσει τα έσοδα του οργανισμού!

Keywords
Αναζητήσεις
make a wish greece μπομπονιέρες
Τυχαία Θέματα