«ΜΙΝΙ» ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΚΡΥΒΕ Η «ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ»

Εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων με έδρα το Παλαιό Ψυχικό ήταν το στρατηγείο απ’ όπου κινούσαν τα νήματα του κυκλώματος, οι βασικοί κατηγορούμενοι.

Ο σούπερ-κοριός της ΕΥΠ νομίμως έχει καταγράψει δεκάδες συνομιλίες κατηγορουμένων, που εμπλέκονται στην υπόθεση που επί σχεδόν δύο χρόνια ερευνούσαν οι εισαγγελικές αρχές. Από τους αποκαλυπτικούς διαλόγους προκύπτει ανάγλυφα -κατά τους εισαγγελείς- η αξιόποινη δράση των κατηγορουμένων, που στο σύνολό τους είναι πρόσωπα

υπεράνω πάσης υποψίας.

Από δικαστές και δικηγόρους μέχρι ιερέα και πρώην βουλευτή έχει η «βεντάλια» των κατηγορουμένων, οι οποίοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις που κατά περίπτωση τους αποδίδονται, όχι σε πρωτοδίκη ανακριτή,αλλά σε εφέτη- ειδικό ανακριτή, στον οποίο λόγω μείζονος σπουδαιότητας θα ανατεθεί ο φάκελος της υπόθεσης.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο και για «μίνι παραδικαστικό», καθώς σε βάρος τριών εν ενεργεία δικαστών, διαφόρων βαθμίδων, έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις που δεν συνάδουν με την ιδιότητά τους, όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκία και εγκληματική οργάνωση.

Για να μην μένουν μάλιστα σκιές ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου έχει ήδη αποστείλει ερώτημα στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, προκειμένου να τεθούν σε αργία οι τρεις επίορκοι – κατά τη δίωξη- δικαστικοί λειτουργοί.

Ορισμένες φορές μάλιστα, όπως προκύπτει από τους διαλόγους, οι εμπλεκόμενοι έκαναν τηλεφωνήματα – φάρσες για την τοποθέτηση βόμβας σε δικαστήρια, προκειμένου να πετυχαίνουν αναβολή σε δίκες που δεν τους … άρεσε η σύνθεση του δικαστηρίου.

Η βασική τους αξιόποινη δραστηριότητα αφορούσε σε πλειστηριασμούς ακινήτων, τους οποίους φρόντιζαν με διάφορα νομικά τερτίπια να ακυρώνουν στο… παρά πέντε αποκτώντας εκείνοι για ένα κομμάτι ψωμί την εκμετάλλευση ακινήτων σε περιοχές -φιλέτα για πολλά χρόνια. Τα δίχτυα τους όμως, είχαν ρίξει τα μέλη του κυκλώματος και σε «ορφανά ακίνητα».

Σημαντικός ήταν ο ρόλος δικαστών, δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, αλλά και τραπεζικών υπαλλήλων τα ονόματα φιγουράρουν στον κατάλογο των κατηγορουμένων που αριθμεί περισσότερα από 20 άτομα.

Σε άλλη υπόθεση ανώτερος δικαστής φέρεται ότι δωροδοκήθηκε για να εκδώσει απαλλακτική απόφαση που αφορούσε μία από τις παλαιότερες υποθέσεις του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχές ήδη προχώρησαν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τρία άτομα, που φέρονται ότι αποτελούσαν τον βασικό πυρήνα της οργάνωσης. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για έναν πολιτικό μηχανικό, ένα πρώην δικαστή που ασκεί δικηγορία και έναν δικηγόρο, ο οποίος παλαιότερα είχε συχνή παρουσία στα τηλεοπτικά πλατό.

Ο εφέτης- ειδικός ανακριτής που θα οριστεί στις 31 Μαΐου 2012, θα αναλάβει να ξετυλίξει το κουβάρι αυτής της πολυδαίδαλης και σοβαρής υπόθεσης. Και όπως όλα δείχνουν έχει πολύ δρόμο μπροστά του…

Keywords
Τυχαία Θέματα