Μ. Σουλτς: Η Ελλάδα δε χρειάζεται μόνο λιτότητα

18:35 9/3/2014 - Πηγή: Matrix24

«Είναι πια κοινός τόπος ότι μία πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα η οποία είναι μονομερώς στραμμένη στην λιτότητα δεν είναι επιτυχής και αποτελεσματική. Χρειαζόμαστε ένα έξυπνο μείγμα πολιτικής, από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βιώσιμες επενδύσεις στην απασχόληση και την ανάπτυξη και την απαραίτητη δημοσιονομική εξυγίανση.» λέει ο Μάρτιν Σούλτς. «Βάσει υπολογισμών της Κομισιόν, κάθε χρόνο, οι εθνικοί προϋπολογισμοί χάνουν ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, από φοροδιαφυγή και φορολογική απάτη. Αυτό θα ήταν ένα παράδειγμα

για την χρηματοδότηση των απαραίτητων επενδύσεων στην απασχόληση και την ανάπτυξη. Άλλο παράδειγμα θα ήταν ένας ευρωπαϊκός φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Το μείζον πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε άμεσα είναι ο αγώνας εναντίον της ανεργίας και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων, η οποία απειλεί σε αρκετές χώρες να διαρρήξει την κοινωνική συνοχή.»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφερόμενος στην κεντροαριστερά στην Ελλάδα ο Μάρτιν Σούλτς απηύθυνε έκκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας να κρατηθούν ενωμένες και να μην φθαρούν σε εσωκομματικούς ή εσωπολιτικούς ανταγωνισμούς.

Ο κ. Σούλτς αναφέρει πως «Η Ευρώπη πρέπει να ασχολείται μόνο με τα θέματα που δε μπορούν τα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν μόνα τους όπως π.χ. η πολιτική εμπορίου, κλίματος, η νομισματική πολιτική αλλά και ο αγώνας εναντίον της φοροδιαφυγής και της φορο-απάτης.»

Μιλώντας για το θέμα της εθνικοποίησης δήλωσε πως προκαλεί ανασφάλεια στους λαούς, στρέφει τον ένα εναντίον των άλλων ενώ επαναφέρει και παλιές προκαταλήψεις κάτι που η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να ανατρέψει.

Keywords
Τυχαία Θέματα