ΚΥΨΕΛΗ-Φροντίδα σε άτομα με αναπηρία στη Λέσβο

Η «ΚΥΨΕΛΗ», στα 14 χρόνια λειτουργίας της, αγωνίζεται τόσο για τα άτομα με αναπηρία, όσο και για τις οικογένειες τους, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, προσφέροντας υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Στο κέντρο φιλοξενούνται άτομα με αναπηρία όλων των μορφών με ποσοστό 50% και άνω.

Καθημερινά εφαρμόζονται στο κέντρο προγράμματα, τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των μελών, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων τους, την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, την κοινωνικοποίηση, την συμβουλευτική τους υποστήριξη κ.α.

Υπηρεσίες-δράσεις της «ΚΥΨΕΛΗΣ»:

Κέντρο
ΑμεΑ με τα εξής Τμήματα: – Για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. – Για εφήβους ηλικίας 12-18 ετών. – Για νέους ηλικίας 18-30 ετών.Κτήμα Νιάνια (στη Σουράδα) όπου λειτουργούν Εκπαιδευτικά Εργαστήρια: ξυλογλυπτικής, ξυλουργικής, κηπουρικής, υπαίθριο αναψυκτήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, γήπεδο μπάσκετ – βόλεϊ, παιδική χαρά, γυμναστήριο για μεγαλύτερες ηλικίες.Εργαστήριο Δημιουργικής, Εκπαιδευτικής Απασχόλησης όπου λειτουργούν Τμήματα: κατασκευής ειδών δώρων, εκκλησιαστικών εικόνων, ξυλογλυπτικής – ξυλουργικής, πηλού.Γυμναστήριο Φυσικοθεραπευτήριο (πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με τμήμα για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών) και Αίθουσα Διδασκαλίας Δημοτικής Εκπαίδευσης.Αθλήματα: Στίβος, ποδόσφαιρο 5×5, μπάσκετ, επιτραπέζια αντισφαίριση

Βασικό κύτταρο της «ΚΥΨΕΛΗΣ» είναι η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπο. Η αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων ( δάσκαλοι μουσικής, ηλεκτρονικών υπολογιστών, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές) αλλά και ατόμων χωρίς συγκεκριμένη ειδικότητα και η οργάνωση των ενεργειών τους σε ένα συντονισμένο πρόγραμμα, ικανό να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών σε διάφορους τομείς, συμβάλλουν στις προσπάθειες για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των παιδιών.

Εάν επιθυμείτε να στηρίξετε την «ΚΥΨΕΛΗ» εθελοντικά, καλέστε στο 22510 20022. Για οικονομική στήριξη, οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κέντρου είναι

Alpha Bank: 601-002101-207746

Εθνική Τράπεζα: 415/296099-05

Αγροτική Τράπεζα: 355-01-03260046

Keywords
Τυχαία Θέματα