«Κόκκινη» ουδετερότητα ακόμη και στον Βόλο...

Μάλιστα, ήδη από προχθές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε ότι δεν πρέπει οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τη λογική του «μικρότερου κακού», φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ ταυτίστηκε και χθεσινή ανακοίνωση της Κ.Ε. του κόμματος, που ουσιαστικά έλεγε πως όπου δεν έχουν περάσει υποψήφιοι του ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο, θα ήταν καλό οι ψηφοφόροι να κάτσουν... σπίτι τους.

Θα

περίμενε κανείς, σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις, όπως στον Βόλο, να έκανε ο Περισσός τα... στραβά μάτια. Όμως, ακόμη κι εκεί, που η πρωτεύουσα της Μαγνησίας απειλείται από τον... Αχιλλέα Μπέο, ο τοπικός υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ έδωσε κι εκείνος γραμμή για «λευκό» ή αποχή -καίτοι ο δεύτερος δεν είναι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ, λοιπόν, Απόστολος Νάνος, κάλεσε τους δημότες Βόλου «να μην υποκύψουν στο δίλημμα του “λιγότερου κακού”» και να... περιοριστούν στην ψήφο για τις Ευρωεκλογές: «Η απέχθεια για το αστικό πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να καταλήξει στην ενίσχυση της Ν.Δ. που αποτελεί τον κύριο πυρήνα του ψηφοδελτίου του Αχ. Μπέου. Να μην μπει ο λαός στις συμπληγάδες ανάμεσα στον επιχειρηματία υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής και στον μη επιχειρηματία υποστηρικτή της Ε.Ε. και των βάρβαρων στρατηγικών της. Το αντίθετο. Στις 25 Μάη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι επαγγελματίες, έχουν τη δυνατότητα να στείλουν ένα σαφές και τρανταχτό μήνυμα στην Ε.Ε. και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Να μην γίνουν συνένοχοι ψηφίζοντας ούτε τον έναν ούτε τον άλλο συνδυασμό στο β’ γύρο. Να βγάλουν ισχυρό το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Είναι δύναμη και ελπίδα τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα