ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Νέα στρατηγική από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Διαφοροποιείται στο εσωτερικό της κυβέρνησης καταθέτοντας την διαφωνία του με την τακτική Στουρνάρα και την επαναδιαπραγμάτευση σε βάθος χρόνου. Κρίσιμη η απογευματινή συνάντηση.

Την διαφωνία του με την τακτική του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα

και άρα του Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε χθες το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας ουσιαστικά επιμήκυνση και επαναδιαπραγμάτευση εδώ και τώρα.

Μετά από σχετικό τηλεφώνημα του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Αντώνη Σαμαρά, κατά το οποίο «άδειασε» τον κ.Στουρνάρα, αποφασίστηκε η σύγκληση σήμερα σύσκεψης των τριών αρχηγών παρουσία του υπουργού Οικονομικών προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για τα πεπραγμένα στο Eurogroup.

Παράλληλα, πηγές από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΔΗΜΑΡ εμφανίζονται αρκούντως επιφυλακτικές για τη στέρεα βάση των μέτρων που έδωσε στους εκπροσώπους της τρόικας το οικονομικό επιτελείο.

Το ζήτημα αυτό, όπως άλλωστε και οι εφεξής κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας και της… επαναδιαπραγμάτευσης αναμένεται να συζητηθούν κατά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της παρουσίας Στουρνάρα στο Eurogroup αλλά και των σαφώς ενστάσεων που διατύπωσε ο Ευ. Βενιζέλος σχετικά με τη διαπραγματευτική στρατηγική.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Το ΠΑΣΟΚ …οργανώνεται, και ενόψει «ανασύστασης» παρουσιάζει πέντε όργανα που θα οδηγήσουν το κόμμα στο συνέδριο του ΝοεμβρίουΤο ΠΑΣΟΚ …οργανώνεται. Ενόψει «ανασύστασης», ο Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα πέντε όργανα που θα οδηγήσουν το κόμμα στο Συνέδριο του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος έχει τα τελευταία εικοσιτετράωρα επαφές με στελέχη προκειμένου να παρουσιάσει άμεσα -ίσως και εντός της ημέρας- τη σύνθεσή τους.

Στη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναμένεται κατά πληροφορίες να έχουν σημαντικό ρόλο τόσο οι πρώην υπουργοί Κώστας Σκανδαλίδης και Πάρις Κουκουλόπουλος όσο και ο στενός συνεργάτης του κ.Βενιζέλου, Στέλιος Αγγελούδης. Το όνομα του κ.Κουκουλόπουλου μάλιστα ‘παίζει’ και για τη θέση του ενός εκ των δύο αντιπροέδρων του κόμματος που σκέφτεται να τοποθετήσει ο πρόεδρος -εφόσον προκριθεί τελικά αυτό το σενάριο- με τη θέση να έχει αρνηθεί δύο φορές στο παρελθόν ο Αν.Λοβέρδος.

Για την 15μελή Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ακούγονται ονόματα όπως αυτά των Κώστα Σκανδαλίδη, Μίμη Ανδρουλάκη, Πέτρου Ευθυμίου, Νάσου Αλευρά, Θάνου Μωραΐτη, Φίλιππου Σαχινίδη, Συμεών Κεδίκογλου, Νίκου Ανδρουλάκη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Γιάννη Μανιάτη κ.α. Στην Οργανωτική Γραμματεία πάλι, ρόλος αναμένεται να δοθεί μεταξύ άλλων στους Νίκο Σαλαγιάννη, Τόνια Αντωνίου, Ευάγγελο Αργύρη, Κώστα Πανταζή, Γρηγόρη Φελώνη, Κώστα Ασκούνη κ.α. Την ίδια ώρα, συγκροτούνται εκ νέου το Διοικητικό και το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΙΣΤΑΜΕ, καθώς και οι Τομείς Οριζόντιας Παρέμβασης για την Επικοινωνία, τις

Keywords
Τυχαία Θέματα