ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ Η ΜΕΡΚΕΛ

«Δεν είναι διαπραγματεύσιμο» είπε με το γνωστό της στυλ η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχολιάζοντας τις πρόσφατες συζητήσεις για αλλαγή του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο δημοσιογραφικό όμιλο WAZ επανέλαβε ότι διαφωνεί κατηγορηματικά με την επαναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού το οποίο  υπογράφηκε από 25 χώρες-μέλη της Ε.Ε. και έχει ήδη επικυρωθεί από ορισμένες από αυτές.

«Όσον αφορά τον προβληματισμό

για την ανάπτυξη, που ορισμένοι την επικαλούνται τώρα, εδώ και καιρό είναι ο δεύτερος πυλώνας της πολιτικής μας, πλάι στα υγιή δημόσια οικονομικά», πρόσθεσε, αναφερόμενη σε πρόσφατες δηλώσεις του Σοσιαλιστή υποψήφιου για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Αναφερόμενη στις γαλλικές εκλογές, επανέλαβε τη στήριξή της στο Νικολά Σαρκοζί  εξηγώντας ότι αυτή οφείλεται τόσο στην εγγύτητα των πολιτικών κομμάτων τους όσο και και από το γεγονός ότι εργάστηκαν μαζί «για το καλό της Ευρώπης» κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι η «καλή συνεργασία» μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας θα συνεχιστεί, όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας στις 6 Μαΐου αφού «στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αντιπαρατίθενται δύο φιλοευρωπαίοι πολιτικοί».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΟΛΑΝΤΟΛΑΝΤ: ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα