«ΕΚΟΨΕ» 4 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟ ΚΥΣΕΑ

Την ακύρωση παραλαβής τεσσάρων αεροσκαφών C 27, την ανταπόκριση της Ελλάδας στην υποχρέωση να διαθέτει αξιωματικούς για τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ, καθώς και την έγκριση του νέου εγχειριδίου για την αντιμετώπιση κρίσεων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ..

Όσον αφορά στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε

σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, για τα  C 27, σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, έχουν ήδη παραληφθεί τα 8 από τα 12 που έχει παραγγείλει η Ελλάδα από ιταλική εταιρεία, αλλά μόνο ένα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρίσκεται σε εξέλιξη συνεννόηση με την ιταλική εταιρεία Αλώνια, ώστε αντί των τεσσάρων αεροσκαφών να προμηθευτεί η Ελλάδα ανταλλακτικά για να λειτουργήσουν τα επτά που έχουν μεν παραληφθεί αλλά για δεν υπάρχουν αρκετά ανταλλακτικά για να λειτουργήσουν πλήρως.

Από την αλλαγή αυτή υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 58 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με το  νέο εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση των κρίσεων αυτό θα βασίζεται στη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα