Πορτρέτο της Ασμα αλ Ασαντ εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα του Vogue

22:11 26/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Ένα πορτρέτο που απέτιε φόρο τιμής στην ομορφιά και την εξυπνάδα της Ασμα αλ Ασαντ, τη σύζυγο του προέδρου της Συρίας, εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα του περιοδικού Vogue, καθώς θεωρήθηκε πολύ ενοχλητικό.
Το άρθρο αυτό, που γράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2011, απέτιε φόρο τιμής στην "πιο φρέσκια και την πιο μαγνητική από τις πρώτες κυρίες", μια
γυναίκα "λαμπερή, νέα και κομψή".
Η "βασική της αποστολή", έγραφε ο συντάκτης του πορτρέτου-συνέντευξη, "είναι να αλλάξει τη νοοτροπία των έξι εκατομμυρίων Συρων κάτω των 18 ετών, να τους ενθαρρύνει για αυτό που αποκαλεί "ενεργός πολίτης".
"Ο καθένας πρέπει να έχει το μέρος της ευθύνης του για να προχωρήσει αυτή τη χώρα", δήλωνε η πρώτη κυρία της Συρίας, 36 ετών, πρώην αναλύτρια χρηματοοικονομικών θεμάτων, που γεννήθηκε και σπούδασε στο Λονδίνο, και η οποία εξηγούσε επίσης, "ότι της αρέσει να βγαίνει και να συναντά ανθρώπους".
Την περασμένη εβδομάδα, δύο σύζυγοι πρεσβευτών ζήτησαν επίσημα από την Ασμα αλ Ασαντ να "αναλάβει τις ευθύνες της, ως σύζυγος του ηγέτη της Συρίας, και να απευθύνει έκκληση για την ειρήνη στη Συρία".
Στο αίτημά τους οι δυο γυναίκες την καλούσαν να σπάσει τη σιωπή της και να "υψώσει τη φωνή της για την ειρήνη και για να ζητήσε να τεθεί τέλος στην αιματοχυσία".
Αυτό το αίτημα στον ιστότοπο change.org συγκέντρωσε σήμερα 34.800 υπογραφές.
Ένας εκπρόσωπος του περιοδικό Vogue, με τον οποίο επικοινώνησε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα