Τη βασάνισαν «σαν ζώο»

Η 24χρονη Jacqueline Traide διαμαρτυρήθηκε για τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα, σοκάροντας τους περαστικούς σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου.

Με εργαστήριο τη βιτρίνα ενός από τα καταστήματα χειροποίητων καλλυντικών της εταιρίας Lush, η ακτιβίστρια πήρε μέρος σε μια αναπαράσταση στην οποία επεβλήθη σε ορισμένες από τις πιο ανατριχιαστικές πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στα εργαστήρια.

Η κοπέλα προσφέρθηκε για τη θέση αυτή, παίρνοντας μέρος στην καμπάνια της εταιρίας Lush κατά του animal testing.

Για

δέκα ώρες, ο performer artist Oliver Cronk, ντυμένος με στολή γιατρού, την έδεσε, την τάισε με τη βία, την άλειψε με διάφορα καλλυντικά, της έκανε ενέσεις, ψέκασε ερεθιστικά έλαια στα μάτια της και ξύρισε το κεφάλι της. Όλες τρομακτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στα εργαστήρια δοκιμών καλλυντικών σε ζώα.

Οι δοκιμές καλλυντικών σε ζώα είναι απαγορευμένες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά στη Βρετανία, τις Η.Π.Α. και τον Καναδά ακόμα επιτρέπεται να πωλούνται καλλυντικά εταιριών που επιδίδονται σε animal testing. Στην Κίνα μάλιστα, οι δοκιμές τέτοιου χαρακτήρα είναι αίτημα από το νόμο.

Η Jacqueline Traide, πριν πάρει τη θέση της στο τραπέζι του γιατρού, είπε ότι ελπίζει πως αυτή η αναπαράσταση θα υπενθυμίσει στους ανθρώπους αυτό που συμβαίνει στα εργαστήρια, και θα τους κάνει να σκεφτούν το τι αγοράζουν και τη διαδικασία παραγωγής αυτών των καλλυντικών προϊόντων.

Πηγή: cosmo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα