ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΨΑΧΝΕΙ Ο Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Κινητοποίηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για επενδύσεις από Γερμανούς και Κινέζους. Ακονίζουν τα… ξίφη τους οι συνδικαλιστές.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Να ξεμπλοκάρει έργα που θα τονώσουν αμέσως την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας και να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις στον τομέα ευθύνης του θέτει ως στόχο ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης

που είχε τις προηγούμενες μέρες, τις πρώτες συναντήσεις του με τους πρέσβεις της Γερμανίας και της Κίνας.

Ο κ. Χατζηδάκης σε διαδοχικές συναντήσεις ενημέρωσε τον Πρέσβη της Γερμανίας κ.Wolfgang Dold και τον πρέσβη της Κίνας κ. Du Qiwen για τους άξονες των προτεραιοτήτων στους τομείς ευθύνης του υπουργείου, όπως προκύπτουν και από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Dold εξέφρασε την στήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και ενδιαφέρον για διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Αξίζει να αναφερθεί ότι στις προθέσεις του υπουργού είναι η επαναδημοπράτηση χωρίς καθυστερήσεις του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, η πώληση μετοχών και η επέκταση παραχώρησης της σύμβασης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα Περιφερειακά αεροδρόμια κ.ά.

Από την πλευρά του ο κ. Quiwen συνεχάρη τον υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και δήλωσε επίσης πρόθυμος για συνεργασία με την κυβέρνηση σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι εξαγωγές προς Κίνα αυξήθηκαν το 2011 κατά 250%, ενώ οι Κινέζοι τουρίστες που επισκέφθηκαν την χώρα μας αυξήθηκαν αντίστοιχα κατά 60%.

Στην συνάντηση τέθηκε και το θέμα της συνεχούς αεροπορικής σύνδεσης της χώρα μας με την Κίνα με την Air China. Το υπουργείο, όπως αναφέρθηκε, θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για περαιτέρω προώθηση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα, αλλά και ανάπτυξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο χωρών.

Οι στόχοι του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων συνολικά είναι 19 δισ. ευρώ μέχρι το 2015 με τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών να επιδιώκει την είσπραξη 3 δισ. ευρώ από τις πρώτες αποκρατικοποιήσεις εντός του 2012.

Την ίδια ώρα αντιδράσεις προκαλούν οι προγραμματικές δηλώσεις περί αποκρατικοποιήσεων του κ. Κ. Χατζηδάκη με τους εργαζόμενους να προαναγγέλλουν δυναμική αντίσταση στις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ και τον ΟΣΕ.
Μετά την οργισμένη χθεσινή αντίδραση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ τη σκυτάλη παίρνουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ ”Ο ΟΣΕ δεν είναι ελλειμματικός και δεν επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο” είπε από την πλευρά του στον ίδιο σταθμό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Θανάσης Λεβέντης. Μίλησε για κινητοποιήσεις με συνέργιες.

Keywords
Τυχαία Θέματα