ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Και οι γυναίκες αποφάσισαν να πιάσουν τα όπλα στη Συρία. Μάλιστα στρατολογούνται και γυναίκες που έχουν φύγει χρόνια από την αραβική χώρα και έχουν φτιάξει τη ζωή τους σε χώρες μακρινές.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Δεν είναι εύκολο να μάθουμε αν η Σαουάινα Καναφάνι είναι η πρώτη γυναίκα που ζώνεται τα όπλα και πολεμάει μαζί με τους άνδρες μαχητές τον στρατό του Άσαντ στη Χομς, το Χαλέπι, την Ιντλίμπ και όπου αλλού στην ενδοχώρα της Συρίας. Όμως σίγουρα είναι η πρώτη γυναίκα που εμφανίσθηκε σε βίντεο στο You Tube ως μέλος αντάρτικης συριακής ομάδας.

Η επικοινωνιακή προσπάθεια των

μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι εμφανής με την στρατολόγηση της συριακής καταγωγής Καναδής, η οποία αποφάσισε να παρατήσει την ανέμελη ζωή στις μεγαλουπόλεις του Καναδά και να ενταχθεί σε μαχητικη οργάνωση πολεμώντας εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ παίζοντας την ίδια στιγμή τη ζωή της κορώνα γράμματα.

Όπως δηλώνει μάλιστα κατετάγη απ ευθείας στην επίλεκτη μονάδα των Αετών της Δαμασκού που υπάγονται στη Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Χαλεπίου. Η Σαουάινα ήταν μηχανικός στον Καναδά και όπως λέει θέλησε να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα των συμπατριωτών της, διότι το κίνημά τους είναι φιλειρηνικό. Μάχονται για την ειρήνη εναντίον ενός καταπιεστικού, τυραννικού καθεστώτος. Στο βίντεο που σήκωσαν στο Υου Τube δηλώνει ότι η συμμορία του Άσαντ θα πρέπει να φύγει από τη Συρία για να αποκατασταθεί η τάξη.

Πληροφορίες από τη Συρία αναφέρουν ότι στην Ιντλίμπ, η οποία ανήκει σχεδόν καθ ολοκληρίαν στους αντάρτες, κατά δήλωσή τους, έχει συσταθεί μικρή ομάδα από γυναίκες οι περισσότερες των οποίων είναι σύζυγοι μαρτύρων, οι οποίες έχουν αποφασίσει να δώσουν την ζωή τους στον κοινό αγώνα για την ελευθερία, όπως λένε από ένα δικτατορικό καθεστώς. Οι γυναίκες της Ιντλιμπ δηλώνουν ότι αποφάσισαν να πιάσουν τα όπλα όταν διαπίστωσαν ότι ο στρατός πυροβολούσε στο ψαχνό, εναντίον αθώων διαδηλωτών, εναντίον των συζύγων τους και των παιδιών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα