ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ «ΜΑΜΑΣ» SIEMENS

Για πρώτη φορά η ελληνική δικαιοσύνη καλεί ως κατηγορούμενους, και όχι ως απλούς μάρτυρες, πρώην στελέχη της  μητρικής Siemens , στη Γερμανία για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων». 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εφέτες -ειδικοί ανακριτές έχουν ήδη έτοιμα τα κατηγορητήρια για περισσότερα από δέκα στελέχη γερμανικής εταιρείας που είχαν σχέση με τη διεύθυνση τηλεπικοινωνιών την χρονική περίοδο 1998-2004.  Το κατηγορητήριο που  αριθμεί  50 σελίδες  περιλαμβάνει κακουργήματα για ξέπλυμα  βρώμικου χρήματος και δωροδοκία.  Μετά τις απολογίες

των Γερμανών, που αναμένονται με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους μετά τις 16 Σεπτεμβρίου 2012,  κλείνει η ανάκριση για την υπογραφή της σύμβαση 8002 μεταξύ Siemens και ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση του δικτύου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών.   Ανοιχτά όμως,  παραμένουν  άλλα σκέλη της πολυδαίδαλης αυτής  υπόθεσης ,που εδώ και χρόνια απασχολεί τις δικαστικές αρχές.  Συγκεκριμένα, οι δικαστικές αρχές αναμένουν:

• Την ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης για το σύστημα C4I, προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς η καταγγελλόμενη ζημία που προκλήθηκε στο δημόσιο από την προμήθεια και την εγκατάσταση του.

• Τις απαντήσεις επί συγκεκριμένου ερωτηματολογίου που έχουν αποστείλει εδώ και 18 μήνες στο πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της μητρικής εταιρείας  Ράινχαρτ Σίκατσεκ ο οποίος έχει καταγγείλει ότι μοιράστηκαν μίζες εκατομμυρίων  σε Έλληνες αξιωματούχους με βαλίτσες προκειμένου να «κλειδώσει» η συμφωνία για τα αντιπυραυλικά συστήματα PATRIOT. Για το σκέλος αυτό έχουν ολοκληρωθεί οι μαρτυρικές καταθέσεις, κυρίως στρατιωτικών οι οποίοι –κατά πληροφορίες- υπεραμύνθηκαν της εν λόγω αγοράς θεωρώντας μάλιστα ότι ήταν η ενδεδειγμένη για τη χώρα.

• Τις απαντήσεις των Αρμενικών Αρχών επί αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που έχουν αποσταλεί από το Εφετείο για την υπόθεση της ΑΡΜΕΝΤΕΛ σχετικά με το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα