Βασίλης Καλλίδης: Κοτόπιτα με φύλλο σφολιάτας και Κιμαδόπιτα με μανιτάρια και φύλλο σφολιάτας!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα φανταστικές συνταγή στο Πρω1νό που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν με την υπέροχη γεύση της! Αναφερόμαστε στην Κοτόπιτα με φύλλο σφολιάτας και Κιμαδόπιτα με μανιτάρια και φύλλο σφολιάτας! Δείτε πως θα τις φτιάξετε.

Κοτόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας “του χεριού σας” της Άλφα

2 μπούτια κοτόπουλου

1 κόκκινη πιπεριά

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 φλ. τριμμένη γραβιέρα

2 αυγά

1 κ.σ. μαύρο σουσάμι

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε

τα μπούτια σε αλατισμένο νερό για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τα κόκκαλα και το δέρμα και κόβουμε τα ψαχνά σε κομμάτια. Αναμιγνύουμε το κοτόπουλο μαζί με το ένα αυγό, το τυρί, την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα και το αλατοπίπερο.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί και αραδιάζουμε πάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε με τον κρόκο από το δεύτερο αυγό αραιωμένο με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά.

Κιμαδόπιτα με μανιτάρια και φύλλο σφολιάτας

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας “του χεριού σας” της Άλφα

400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κεσεδάκι μανιτάρια

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 φλ. τριμμένη φέτα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τον κιμά σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι και τα κρεμμυδάκια, για 10 περίπου λεπτά. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.

Αναμιγνύουμε τον κιμά μαζί με το αυγό, το τυρί, τα μανιτάρια και το αλατοπίπερο. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί και αραδιάζουμε πάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά.

Keywords
Αναζητήσεις
κιμαδοπιτα και κοτοπιτα βασιλη κ
Τυχαία Θέματα