ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ» Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, μέσω Twitter, υποστήριξε ότι η στήριξη της Ε.Ε. στην Ελλάδα «αντιστοιχεί με κάτι περισσότερο από ένα σχέδιο Μάρσαλ» και ότι η χώρα θα μείνει στο ευρώ αν τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Σε χθεσινή ομιλία του στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Χέρμαν βαν
Ρομπάι επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να εγγυηθεί τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη. «Μας οδηγεί η κοινή πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, ενώ ταυτόχρονα θα σέβεται τις δεσμεύσεις της. Περιμένουμε μετά τις εκλογές ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αυτή την επιλογή», πρόσθεσε. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι «Καμιά φορά, ο κόσμος ζητάει ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα. Η στήριξη της Ευρώπης αντιστοιχεί με κάτι περισσότερο από ένα σχέδιο Μάρσαλ», τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστούν οι αλλαγές, όσο επίπονες κι αν είναι. «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη αρκεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», επανέλαβε (για άλλη μια φορά) ο βαν Ρομπάι.

«Θα πάρει χρόνο μέχρι όλες οι μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις να αποδώσουν πλήρως. Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις και μαγική φόρμουλα. Η αλλαγή είναι ο μόνος δρόμος μπροστά. Αν θέλουμε να φτιάξουμε το μέλλον μας, πρέπει να ”αγκαλιάσουμε” την αλλαγή. Και αυτό είναι αλήθεια για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη», είπε επίσης ο βαν Ρομπάι.

Keywords
Τυχαία Θέματα