ΙΣΟΒΙΑ ΣΕ 74ΧΡΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 82ΧΡΟΝΟΥ

Σε ισόβια καταδικάσθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης μια 74χρονη γυναίκα, για τη δολοφονία 82χρονου, στις αρχές του 2009, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Επίσης σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε ο κουμπάρος του θύματος επειδή βοήθησε την 74χρονη να εξαφανίσει το πτώμα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η γυναίκα γνώριζε το θύμα από το 1996 και οι σχέση τους περιελάμβανε μαγείρεμα,

πλύσιμο και σεξ. Όμως τα τελευταία χρόνια δυσφορούσε από την παρουσία του και τον απέφευγε.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, τον Ιανουάριο του 2009, το θύμα επισκέφθηκε την κατηγορουμένη ζητώντας εκ νέου να συνευρεθούν. Εκείνη όμως τον απώθησε, τον χτύπησε και τον έριξε στο έδαφος, με συνέπεια ο 82χρονος να χτυπήσει στο κεφάλι. Κατόπιν, η κατηγορούμενη έβαλε τον αιμόφυρτο άντρα σε σακούλα, με αποτέλεσμα αυτός να εκπνεύσει λόγω ασφυξίας. Στη συνέχεια, μετέφερε το πτώμα, με τη συνδρομή του συγκατηγορουμένού της σε αγροτική περιοχή, όπου ανακαλύφθηκε τρεις μέρες αργότερα από βοσκό.

Η κατηγορουμένη, κατά την απολογία της αρνήθηκε τις πράξεις που της καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου οφειλόταν σε ατύχημα έπειτα από καβγά που είχε μαζί του.

Όμως ο συγκατηγορούμενός της, στην απολογία του είπε ότι πριν του εξομολογηθεί το έγκλημα «φάγαμε, ήπιαμε και κάναμε σεξ», ενώ ανέφερε ότι σε προγενέστερο στάδιο του είχε εκμυστηρευθεί  ότι σκόπευε να διαπράξει το έγκλημα.

Το δικαστήριο ομοφώνως την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να της αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα