Εκτός αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η εταιρία RevmaEna

17:36 30/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Εκτός αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας τίθεται και η εταιρία RevmaEna, με σημερινή απόφαση του Λειτουργού της αγοράς (ΛΑΓΗΕ). Η εταιρία είχε περισσότερους από 53.000 καταναλωτές, επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο πελατολόγιό της, οι οποίοι από αύριο 31 Μαΐου επιστρέφουν σύμφωνα με τη νομοθεσία στη ΔΕΗ.
Η RevmaEna είναι η δεύτερη εταιρία σε 48 ώρες που τίθεται εκτός αγοράς, μετά από την Ελληνική Εναλλακτική
Ενεργειακή, χθες. Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της εταιρίας Α. Χρυσανθακόπουλος ανέφερε ότι θα εξετάσει τις επόμενες κινήσεις μετά τις εκλογές, ότι η εταιρία απασχολεί 100 εργαζόμενους και ότι οι οφειλές της ήταν 880.000 ευρώ.
Πηγές της εταιρίας ανέφεραν ότι ο διακανονισμός που ίσχυε ως τώρα για την προθεσμία εξόφλησης των οφειλών προς τον Λειτουργό της Αγοράς (που πληρώνει τους παραγωγούς ρεύματος) καθώς και για τη χρήση των δικτύων ανατράπηκε τις τελευταίες ημέρες.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακοίνωσε χθες ότι καλεί σε ακρόαση δύο προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους προς τους παραγωγούς ρεύματος και τον διαχειριστή του δικτύου, απειλώντας με πρόστιμα και ανάκληση αδειών.
Η ΡΑΕ ζήτησε τον Απρίλιο από όλους τους προμηθευτές να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους ως τις 15 Μαΐου.
Η ΔΕΗ έθεσε στο μεταξύ σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή (214-214-2000, ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Κυριακή, 08:00- 20:00) για τους πελάτες των δύο εταιριών που αναζητούν διευκρινίσεις. Επισημαίνει ακόμη ότι:
- Οι καταναλωτές των δύο ανωτέρω εταιρειών δεν χρειάζεται να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια καθώς θα συνεχίσουν να ηλεκτροδοτούνται αδιαλείπτως και δεν κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.
- Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 4001/2011, παρέχεται χρονικό διάστημα μέχρι τρεις μήνες, προκειμένου οι καταναλωτές αυτοί να επιλέξουν τον Προμηθευτή της αρεσκείας τους, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ, και να προβούν σε σύναψη σχετικής σύμβασης.
- Για το διάστημα αυτό, οι καταναλωτές τιμολογούνται, με βάση τα αντίστοιχα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Keywords
Τυχαία Θέματα