ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 4,5% ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η VPRC

Επτακομματική Βουλή με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της VPRC που θα δημοσιευθεί αύριο στο περιοδικό «Επίκαιρα». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρό προβάδισμα έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, ενώ το

αντίθετο συμβαίνει στην παράσταση νίκης. «Ισοπαλία» μεταξύ Τσίπρα, Σαμαρά και Βενιζέλου στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.  

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η εκτίμηση εκλογικής επιρροής της συγκεκριμένης δημοσκόπησης δίνει 30% στον ΣΥΡΙΖΑ, 26,5% στη ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί από τα εκλογικά ποσοστά του στο 12,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτιμώνται από το 7,5% των ερωτηθέντων, ενώ το ίδιο ποσοστό προτιμά και τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη  Κουβέλη. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο ιστορικό χαμηλό του 5,5%, ενώ η Χρυσή Αυγή έχει υποχωρήσει στο 4,5%. Όλα τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα μένουν εκτός Βουλής, με τους Οικολόγους να παίρνουν 1,5%, το ΛΑΟΣ να βρίσκεται στο 1%, τη Δημιουργία Ξανά των Μάνου-Τζήμερου στο 2% και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 0,5%.

Πάντως, όσο καθαρό είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, άλλο τόσο καθαρό είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης, αφού το 39% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει η ΝΔ, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ “βλέπει” ως πρώτο κόμμα το 29%. Σε ό,τι αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος ισοψηφούν, με ποσοστά της τάξης του 15%, ενώ ο… κανένας βγαίνει πρώτος, καθώς προτιμάται από το 31% των ερωτηθέντων.

Κατά τα λοιπά, το 81% των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα πηγαίνει προς λάθος κατεύθυνση και μόλις το 5% έχει αντίθετη άποψη. Το 82% δηλώνει ότι “σίγουρα θα πάει να ψηφίσει” στις επόμενες εκλογές, ενώ “μάλλον ναι” λέει το 7%. Συνολικά, οι απαντήσεις δε θα πάω/μάλλον δεν θα πάω αθροίζονται στο 10% των ερωτηθέντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα