ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΠΑΡΝΙΕ – ΟΛΙ ΡΕΝ

17:20 9/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Την ανάγκη να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην απαίτηση  αφ’ ενός για την ενίσχυση της ανάπτυξης και αφ’ ετέρου για δημοσιονομική λιτότητα, τόνισαν οι ευρωπαίοι επίτροποι Μισέλ Μπαρνιέ και Όλι Ρεν.

Οι δύο άνδρες προέβησαν σε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην Φλωρεντία με αφορμή τον εορτασμό της Γιορτής της Ευρώπης.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε μία σημαντική καμπή της: θα πρέπει ταυτόχρονα να διατηρήσουμε την πορεία μας όσον αφορά την οικονομική σταθεροποίηση και να ενισχύσουμε τα μέτρα για μία διαρκή ανάπτυξη και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας», τόνισε ο επίτροπος

για την Οικονομικές Υποθέσεις και συνάμα αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας.

Από την πλευρά του ο επίτροπος για την Ενιαία Αγορά και τις υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ αναγνώρισε ότι «υπάρχει μία ανησυχία, κάποτε-κάποτε οργή, μία ρήξη, η οποία έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις ελίτ, στους κυβερνώντες και στους λαούς».

Τόνισε δε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μία ορθή ισορροπία ανάμεσα στα αξιόπιστα μέτρα για τις χρηματοοικονομικές αγορές και τα μέτρα που δύνανται να στηρίξουν οι λαοί.

Επιπλέον ο Μπαρνιέ απηύθυνε  κάλεσμα για μία «Συνέλευση πολιτών», στην οποία οι οικονομικοί, συνδικαλιστές και πολιτικοί ηγέτες απ’ όλες τις πτέρυγες θα ακούσουν τις απόψεις των ευρωπαίων πολιτών για τις προσδοκίες τους «από τώρα και για τα επόμενα 20, ή 30 χρόνια».

Ο Μισέλ Μπαρνιέ υποστήριξε την ανάγκη να μειώσουν τα ευρωπαϊκά κράτη τα ελλείμματα και το δανεισμό τους.

«Αυτό που αποκαλούμε λιτότητα είναι με απλά λόγια η καλή διαχείριση, έπειτα από, ίσως και, 30 χρόνια αναβλητικότητας των πολιτικών ηγετών της αριστεράς και της δεξιάς, οι οποίοι εξόδευσαν αφειδώς χρήματα που δεν είχαν», είπε ο ίδιος και εξήρε την πολιτική της Γερμανίας λέγοντας ότι  «οι Γερμανοί έχουν αυτήν την κουλτούρα της δημοσιονομικής σταθερότητας η οποία θα πρέπει να εμπνεύσει και τις άλλες χώρες».

Τέλος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα γαλλογερμανικού άξονα, υποστηρίζοντας ότι ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί καθώς όπως είπε η Γερμανία και η Γαλλία έχουν ιστορική ευθύνη απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα