Κηδεύτηκε η Μαρίκα Μητσοτάκη

Στην τελευταία της κατοικία, οδηγήθηκε το μεσημέρι η Μαρίκα Μητσοτάκη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η ταφή της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, ενώ η σορός της είχε, από χθες, εκτεθεί για λαϊκό προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα Χανίων.

Το ύστατο χαίρε στην Μαρίκα Μητσοτάκη
είπαν εκατοντάδες Κρητικοί και πολλοί, ακόμα, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς και παρά τη μεγάλη ζεστή στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής. Στις 2 μετά το μεσημέρι, εψάλει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της, από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και από τους Μητροπολίτες Κυδωνίας- Αποκορώνου, Δαμασκηνό και Κισάμου- Σελίνου, Αμφιλόχιο. Παρόντες, ήταν ακόμα και πολλοί από τους ιεράρχες του νησιού.

Με δάκρυα στα μάτια, η εγγονή της, Αλεξία, κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, αποχαιρέτισε την γιαγιά της: «Ήταν η σιγουριά και η ασφάλεια μας. Πάντα, ήταν εδώ κοντά μας, μας περίμενε. Με τον παππού μου, ερωτευμένη, αιώνια, μαζί του. Δεν τον άφηνε ποτέ».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος, στον επικήδειο λόγο του, είπε μεταξύ άλλων: «Άντεξε, μέχρι τέλος, τις δυσκολίες της ζωής. Ο Θεός ας δίνει υγεία, δύναμη, έμπνευση, στην οικογένεια της και ας αναπαύσει την ψυχή της».

Κατά την έξοδο της σορού από τον ιερό ναό, οι παριστάμενοι άρχισαν να χειροκροτούν. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, φορώντας σκούρα γυαλιά και υποβασταζόμενος, και τα παιδιά της, η Ντόρα, η Αλεξάνδρα, η Κατερίνα, ο Κυριάκος ακολουθούσαν.

Η οικογένεια είχε εκφράσει την επιθυμία να μην κατατεθούν στέφανα και τα χρήματα να δοθούν για τις ανάγκες των συσσιτίων της Μητρόπολης Κυδωνίας-Αποκορώνου. Έξω από τον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής, υπήρχε βιβλίο συλλυπητηρίων ενώ η αυλή της εκκλησίας και το εσωτερικό της ήταν στολισμένα με λουλούδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα