Η σωστή διατροφή βελτιώνει τη σκέψη
Ένα σχολείο, στη Γρανάδα της Ισπανίας, συμμετέχει σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει ως στόχο να ανακαλύψει πώς συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά επηρεάζουν την ψυχική ανάπτυξη των βρεφών, των παιδιών και των εφήβων. Όπως αποκαλύπτει, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και το πρώτο διάστημα της ζωής του παιδιού στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, της ψυχοκινητικής εξέλιξης, της γλώσσας, της μνήμης, της προσοχής και ούτω καθεξής.
Οι ερευνητές έδωσαν πρόσθετα τροφίμων με διαφορετικούς τύπους πολύτιμων θρεπτικών συστατικών σε έγκυες
Δεκάδες οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Σχεδόν κάθε χρόνο, οι γονείς και τα παιδιά τους συμπληρώνουν ερωτηματολόγια και λαμβάνουν μέρος σε ψυχολογικά τεστ. Από αυτά θα προκύψει αν η πρώιμη διατροφή έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, πολύ καιρό μετά τη γέννηση και την παιδική ηλικία.
Τα πειράματα της Γρανάδα είναι μόνο μερικά από μια σειρά συμπληρωματικών μελετών που διεξάγονται ταυτόχρονα σε 9 χώρες και συνολικά σε πάνω από 15.000 παιδιά.
Τα ευρήματα των ερευνητικών προγραμμάτων συγκεντρώνονται σε μια μεγάλη και κοινή βάση δεδομένων που βρίσκεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Οι ερευνητές διεξάγουν ανά τακτά διαστήματα ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις των μητέρων και των παιδιών, λαμβάνοντας υπόψη τις διατροφικές τους συνήθειες.
Οι ιατρικές εξετάσεις που ξεκίνησαν από την περίοδο της εγκυμοσύνης, θα συνεχιστούν μέχρι τα παιδιά να φτάσουν 20 χρονών.
Μαζί με μια σειρά από λεπτομερή ερωτηματολόγια που αποκαλύπτουν σημαντικές πτυχές του τρόπου ζωής των οικογενειών, μια τυπική εξέταση περιλαμβάνει αλλεργικά τεστ, μετρήσεις των πνευμόνων, της καρδιάς, των οστών, της όρασης και της ακοής.
«Θεώρησα ότι η μελέτη ήταν σημαντική γενικά για τα παιδιά, αλλά επίσης ήταν και προς το συμφέρον μας, καθώς τώρα κάνουμε χωρίς κόστος πλήρη ιατρικά τσεκάπ με τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό», λέει μια μητέρα που συμμετείχε με το παιδί της στο πρόγραμμα.
Από το gr.euronews.com
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ποιοι δεν ψήφισαν για την άρση ασυλίας των "6" της Χρυσής Αυγής
- Ο Λαγός επιτίθεται στον Δένδια μέσα από τη φυλακή: "Τα πιστά σκυλιά σου που έστειλες και μου ρήμαξαν το σπίτι"
- Αγοραστή υπηρεσιών και «πωλητή» εργαζομένων θέλει τον ΕΟΠΥΥ ο Άδωνις
- Σοκ! Το σχολείο του … Αντίχριστου (VIDEO)
- Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με κοτόπουλο και φέτα
- Δεν την πτοεί η κρίση! Η Ελένη Μενεγάκη θέλει να είναι fashion icon
- 8.591 θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ
- Κατήφεια στο ΠΑΣΟΚ από τη δημοσκόπηση του newpost.gr και της GPO
- Σεισμός στη Ρουμανία έγινε αισθητός και στη Βουλγαρία
- "Παράθυρο" από ΔΝΤ για φόρο στις καταθέσεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Matrix24
- Αγοραστή υπηρεσιών και «πωλητή» εργαζομένων θέλει τον ΕΟΠΥΥ ο Άδωνις
- Στην Έλινορ Κάτον το βραβείο Booker
- Κατέληξε σε Σα Πίντο ο ΟΦΗ
- Σκοτώθηκε 40χρονη οδηγός μηχανής
- Ποια φίλησε τον Στουρνάρα;
- Ηλεκτρονικά η διόρθωση του Ε9 από σήμερα
- Mικρογεύματα σε 300 σχολεία
- Φαγητά που αποτελούν (κυριολεκτικά) τροφή για την σκέψη
- «Φαινόμαστε μ@@@@@ς να πούμε»

- Τελευταία Νέα Matrix24
- Η σωστή διατροφή βελτιώνει τη σκέψη
- Ηλεκτρονικά η διόρθωση του Ε9 από σήμερα
- «Φαινόμαστε μ@@@@@ς να πούμε»
- Αγοραστή υπηρεσιών και «πωλητή» εργαζομένων θέλει τον ΕΟΠΥΥ ο Άδωνις
- Mικρογεύματα σε 300 σχολεία
- Κατέληξε σε Σα Πίντο ο ΟΦΗ
- Σκοτώθηκε 40χρονη οδηγός μηχανής
- Στην Έλινορ Κάτον το βραβείο Booker
- Μπορούμε χωρίς οριζόντια μέτρα λέει ο Σ. Κεδίκογλου
- Ποια φίλησε τον Στουρνάρα;
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ζημιές στη Δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία
- Ηλεκτρονικά η διόρθωση του Ε9
- Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Στοιχεία σοκ για τους ανθρώπους που λιμοκτονούν σε όλο τον κόσμο
- Μόνο ηλεκτρονικά από σήμερα το Ε9
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και η αδιαφορία της Πολιτείας, υποβαθμίζουν καθημερινά έναν θεμελιώδη εκπαιδευτικό θεσμό
- Ο Λαγός επιτίθεται στον Δένδια μέσα από τη φυλακή: "Τα πιστά σκυλιά σου που έστειλες και μου ρήμαξαν το σπίτι"
- Πειραιάς / Το Δημοτικό Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του...!!!
- Το κορίτσι του «Slumdog Millionaire» Freida Pinto αναστατώνει τα πλήθη
- Χωρίς ασυλία
- Στην υγειά μας με Καλδάρα