Στην Έλινορ Κάτον το βραβείο Booker

Το βραβείο απονεμήθηκε στην 28χρονη Κάτον στη διάρκεια τελετής στο Λονδίνο. Είναι ο δεύτερος συγγραφέας από τη Νέα Ζηλανδία που τιμάται με το βραβείο αυτό, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο για ένα μυθιστόρημα γραμμένο στην αγγλική γλώσσα από συγγραφέα της Κοινοπολιτείας, από την Ιρλανδία ως τη Ζιμπάμπουε.

Το βιβλίο αφηγείται τις περιπέτειες του Ουόλτερ Μούντι, ο οποίος επεδίωξε να κάνει περιουσία στη διάρκεια της αναζήτησης χρυσού στη Νέα Ζηλανδία,

στα μέσα του 19ου αιώνα, μέσα σε ένα 832 σελίδες μυθιστόρημα, το οποίο είναι το μακροσκελέστερο που έχει ποτέ τιμηθεί με το βραβείο Booker. «Το Luminaries είναι ένα υπέροχο μυθιστόρημα», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής του βραβείου, ο Ρόμπερτ Μακφάρλαν και πρόσθεσε: «Εντυπωσιακό χάρη στη δομική πολυπλοκότητά του, συναρπαστικό χάρη στον τρόπο αφήγησης και μαγικό χάρη στην αναφορά του σ’ ένα κόσμο απληστίας. Η ωριμότητα αυτού του έργου είναι παρούσα σε κάθε φράση, αληθινά σε κάθε φράση».

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κι δήλωσε για τη βράβευση της Κάτον: «Είναι μια παγκόσμια επιτυχία εξόχως σημαντική για ένα Νεοζηλανδό».

Keywords
Τυχαία Θέματα