Αγοραστή υπηρεσιών και «πωλητή» εργαζομένων θέλει τον ΕΟΠΥΥ ο Άδωνις

Ερωτηθείς για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούσαν να «κερδηθούν» στο πλαίσιο της κινητικότητας σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ γίνει μόνο αγοραστής, ο υπουργός Υγείας εκτίμησε το υπουργείο θα «κερδίσει» 10.000 εργαζόμενους για άλλες δομές.

Μιλώντας στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», ανέφερε ότι ο ΕΟΠΥΥ «πρέπει να μάθει να ζει με τα δικά του λεφτά», καθώς δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σε μία αγορά η οποία «έχει

συνηθίσει να τον υπερχρεώνει» με στόχο να δημιουργεί «πλασματικούς τζίρους».

«Επί 40 χρόνια ζούσαμε ένα πάρτι με τα λεφτά των άλλων», προσέθεσε και ισχυρίστηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ, πλέον θα «έχει πάντα κλειστό προϋπολογισμό».

Ο υπ. Υγείας συνέστησε εκλογές στην περίπτωση που ζητηθούν νέα οριζόντια μέτρα από την τρόικα. Εάν η τρόικα ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα οριζόντια μέτρα, τότε πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές, δήλωσε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της κινητικότητας στο υπουργείο Υγείας, ανέφερε ότι δεν χάθηκε καμία θέση εργασίας και όλα έγιναν γρήγορα, δίνοντας εύσημα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αδ. Γεωργιάδης επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου, με το «λεφτά υπάρχουν» ήταν «παιδί της πρώτης δημοτικού μπροστά σε αυτά που λέει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας». «Τι τους λέει σήμερα; ‘Ελάτε να τα φάτε’», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα