Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ «BIG MAC»

Θέμα λίγων ωρών είναι, αν δεν αλλάξουν την τελευταία στιγμή τα δεδομένα, η παράδοση του εκζητούμενου εδώ και μήνες από την Ελλάδα Μάκη Ψωμιάδη, από τα Σκόπια.


Το «σενάριο» της έκδοσης , που σήμερα  παίρνει σάρκα  και οστά προβλέπει ότι στις 2.00 το μεσημέρι κλιμάκιο της αστυνομίας θα παραλάβει τον αποκαλούμενο και «Big Mac» και οδικώς

θα τον μεταφέρει στην Ασφάλεια.

Επί του παρόντος παραμένει άγνωστο αν ο Μάκης Ψωμιάδης κατά την είσοδό του στο κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου είναι βέβαιον ότι θα τον περιμένουν κάμερες και φωτογράφοι, επιλέξει να  εμφανιστεί και πάλι ως «πολιτικός κρατούμενος» για την ποινική υπόθεση που βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση και αφορά τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Επόμενος σταθμός του Μάκη Ψωμιάδη θα είναι – πιθανότατα αύριο – η προσαγωγή του ενώπιον του εισαγγελέα εκδόσεων στο εφετείο της Αθήνας κ. Επαμεινώνδα Παντιώρα, ο οποίος  μετά την … άφιξη του Ψωμιάδη έχει να περιμένει – τους επόμενους μήνες- και την έκδοση της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία ,που είχε συλληφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο στο Λονδίνο.

Τελευταίος σταθμός του Μάκη Ψωμιάδη θα είναι οι φυλακές,χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα είναι στον Κορυδαλλό ή σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα της Ελλάδας. Πάντως, για να φτάσουμε στην έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη  χρειάστηκε να επιστρατευθεί  η διπλωματική οδός  από την ελληνική κυβέρνηση.

Από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, που ο βασικός κατηγορούμενος εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Σκόπια ,παρά τα επανειλημμένα αιτήματα  του τμήματος εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών , οι αρχές των Σκοπίων  δεν είχαν δώσει καμία απάντηση, ούτε θετική, ούτε αρνητική στην ελληνική  δικαιοσύνη.

Ακολούθησαν τρία διαφορετικά αιτήματα , με ημερομηνίες 10.11.2011,24.11.2011 και 1.12.2011 από την Εισαγγελία Εφετών προς τα Σκόπια με το ίδιο πάντα αίτημα : Εκδώσατε τον Μάκη Ψωμιάδη.

Η υπόθεση της έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη εξελισσόταν σε ένα διπλωματικό θρίλερ καθώς για πρώτη φορά οι αρχές των Σκοπίων είχαν ζητήσει να απαλειφθεί ο όρος FYROM, κάτι που δεν είχε συμβεί σε καμία από τις προηγούμενες υποθέσεις ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των δύο χωρών.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ,ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αποφάσισε  ασκήσει τα νόμιμα καθήκοντά τους και να δώσει τέλος  διπλωματικό σήριαλ που παιζόταν στη σκιά της έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη. Προχώρησε  σε διάβημα προς τα Σκόπια ,μέσω της Διεύθυνσης Διοικητικών και Δικαστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, που είναι  αρμόδια για την παρακολούθηση και τη ρύθμιση θεμάτων  προσωπικής κατάστασης των Ελλήνων στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα