ΔΥΟ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

Σκληραίνει το πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ των κομμάτων της Αριστεράς όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης. Εχθές, ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε πιεστικά την πρότασή του για «κυβέρνηση Αριστεράς», αλλά εισέπραξε την σαφή άρνηση και της Αλέκας Παπαρήγα και του Φώτη Κουβέλη.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ ανταγωνίζονται και ανταλλάσσουν

κατηγορίες με το βλέμμα στραμμένο στην κοινή δεξαμενή (κεντρο)αριστερών ψηφοφόρων που ακόμη ταλαντεύονται. Εχθές, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, επανέφερε την πρότασή του για συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς, επιχειρώντας να «εκθέσει» το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ στα μάτια των αριστερών ψηφοφόρων. «Ή ψήφος στήριξης σε κυβέρνηση Αριστεράς ή συνέχιση του Μνημονίου», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, που εξέφρασε πολλές φορές την απορία του πώς και το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ αποκλείουν τόσο εύκολα την πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς.

«Πολιτική αριθμητική»

Ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της  χθεσινής συνέντευξης, επανέφερε πολλές φορές την πρότασή του, απορώντας πώς η κ. Παπαρήγα και ο Περισσός δεν αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις της Ιστορίας. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Φώτη Κουβέλη ότι αντιλαμβάνεται το Μνημόνιο 2 και τη δανειακή σύμβαση ως δεσμευτικά για τη χώρα. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, διάβασε ένα απόσπασμα από την πολιτική απόφαση του 15ου συνεδρίου του ΚΚΕ, στο οποίο αναφέρεται ότι «επιδιώκεται η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μία κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστική και αντιμονοπωλιακή.

Απόρριψη

Παρόλα αυτά, τόσο η Δημοκρατική Αριστερά όσο και ο Περισσός απέκλεισαν εκ νέου κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για καιροσκοπισμό, ενώ ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι ως χθες ο κ. Τσίπρας ήθελε την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Η κ. Παπαρήγα, αργότερα χθες το απόγευμα, φρόντισε να φρενάρει τη σεναριολογία περί κυβέρνησης της Αριστεράς, επισημαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ότι «ο λαός δεν είναι ακόμη έτοιμος για τη ρήξη και την ανατροπή». Με τον τρόπο αυτό, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ επιχείρησε να «ακυρώσει» προκαταβολικά την πρόταση Τσίπρα για κυβέρνηση της Αριστεράς.

Παράλληλα, η  κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε την πρόταση Τσίπρα ως «κωλοτούμπα» και συνέχισε: «Αν η σταθερότητα είναι οπισθοδρόμηση και οι κωλοτούμπες πρόοδος, εμείς δεν μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό». Εξάλλου, η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πως «αλλάζει θέσεις κάθε μέρα, ακόμη και σε σημαντικά ζητήματα».
Αρνητική ήταν και η απάντηση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος, μάλιστα, εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Γιατί να εμπιστευθούν οι πολίτες κάποιον που μέχρι χθες υποστήριζε την επιστροφή στη δραχμή και τώρα ανακάλυψε μια αλλόκοτη ‘αριστερή’ κυβέρνηση με πρωθυπουργό την κα Παπαρήγα και την στήριξη του Πάνου Καμμένου;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, στην πλατεία δημαρχείου  που έλαβε χώρα χ

Keywords
Τυχαία Θέματα