ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Με απόδειξη παροχής υπηρεσιών θα προσφέρουν γιατροί τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία την επομένη των εκλογών. Καμία πρόσληψη δεν προβλέπεται.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Απόφαση, που υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, προβλέπει πως, από την επομένη των εκλογών, τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, που δημιουργούνται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα μπορούν να καλύπτονται με ιδιώτες γιατρούς ή επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Άλλωστε, προσλήψεις ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία δεν προβλέπονται.

Όπως

αναφέρει το κείμενο της απόφασης,«τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών μπορούν από 7-5-2012, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών τους και με την προϋπόθεση ότι έχουν ιδίους διαθέσιμους πόρους, να προσλαμβάνουν ιατρούς παθολόγους ή γενικούς ιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Για αποσπασματική, πρόχειρη και βεβιασμένη λύση στο πρόβλημα των ελλείψεων σε προσωπικό στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που θα οδηγήσει σε εργαζόμενους δύο και τριών ταχυτήτων, κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα