Η Ελλάδα παρακολουθεί ζωντανά την τραγική υπόθεση Σορίν Mατέι

Ο Σορίν Mατέι, ένας από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς, παγιδεύεται το βράδυ της Τετάρτης της 23ης από την Αστυνομία σε ισόγειο διαμέρισμα της οδού Nιόβης 4 στην Αθήνα, όπου βρίσκεται με μία φίλη του. Όμως θα καταφέρει να διαφύγει σε άλλο διαμέρισμα, όπου, κρατώντας μια χειροβομβίδα, πιάνει ομήρους μία τετραμελή οικογένεια.

Παράλληλα τηλεφωνεί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι όπου σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση συνομιλούσε για τέσσερις περίπου ώρες με τον κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων του καναλιού,

Νίκο Ευαγγελάτο.

Τελικά το ίδιο βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις, κατόπιν πληροφοριών αυτής περί ψεύτικης χειροβομβίδας, εισέβαλαν στο διαμέρισμα.

Η Αστυνομία αποφασίζει έφοδο και ο Ρουμάνος πυροδοτεί τη χειροβομβίδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η όμηρος Αμαλία Γκινάκη (θα πεθάνει αργότερα στο νοσοκομείο και ελαφρότερα ο ίδιος ο Ματέι, ο αρχηγός της EΛAΣ Aθανάσιος Bασιλόπουλος, ο υπαρχηγός Iωάννης Γεωργακόπουλος, ο υπαστυνόμος Nίκος Mαρκόπουλος και ο αστυφύλακας και οδηγός του αρχηγού της EΛAΣ Γιώργος Παλιούρας

Ο Σορίν Ματέι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι ακριβείς συνθήκες θανάτου δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως.

Την αποτυχημένη εισβολή της αστυνομίας ακολούθησε η παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας, αντιστράτηγου Αθανάσιου Βασιλόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα