Νέες κινητοποιήσεις

Νέα 48ωρη απεργία, αποφάσισε για αύριο και μεθαύριο το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για την μετατροπή της αυριανής ημέρας σε γενική απεργία. Τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν αύριο κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 το πρωί. Η ΓΣΕΕ

αναμένεται να λάβει οριστικές αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στις 11 το πρωί.

Παράλληλα, οι Ομοσπονδίες- μέλη της ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσουν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις ανά κλάδο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των απεργιών και τον Οκτώβριο.

Εξάλλου, την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Την προκήρυξη νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για σήμερα και αύριο αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στις 11, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε 48ωρες κυλιόμενες απεργίες από σήμερα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι στις 10.30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ Πατησίων 30 και πορεία με προορισμό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο μέτωπο της Παιδείας, με 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές. Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα επανεξετάσουν τη στάση τους, σε νέες συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες. Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν οι δάσκαλοι.

Εν τω μεταξύ, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη θα συναντηθούν σήμερα οι πρυτάνεις, για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του διευρυμένου Συντονιστικού Οργάνου της Συνόδου Πρυτάνεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα