Στο Προεδρικό Τσίπρας- Κουβέλης

Το μέτωπο κατά του φασισμού δείχνει να είναι σημείο σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών παρά τις διαφωνίες για τα αίτια που οδήγησαν στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Την ανάγκη δημιουργίας μετώπου απέναντι στη δράση των νεοναζί θα τονίσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης
οι οποίοι θα επισκεφθούν σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο αναμένεται να καταθέσουν αίτημα να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας ζήτησε να θέσει υπό την αιγίδα του τις πρωτοβουλίες κατά της ναζιστικής βίας.

Σε κυβερνητικό επίπεδο, νομοθετική πρόταση προωθούν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών ώστε να αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση σε κόμματα, οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών, παραπέμπονται για αδικήματα περί εγκληματικής δράσης, ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών.
Παράλληλα, εντολή για τη διερεύνηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονται από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Εν τω μεταξύ, έλεγχο στα οικονομικά του κόμματος προτίθεται να ξεκινήσει το ΣΔΟΕ μετά από σχετικό κυβερνητικό αίτημα, για τις πηγές χρηματοδότησης του κόμματος, αλλά και τις δαπάνες, μετά τις πληροφορίες για καταβολή άτυπης μισθοδοσίας σε οπαδούς και μέλη του κόμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα