«Δεν θα χαλαρώσουμε την πίεση στην Ελλάδα»

Η Γερμανίδα καγκελάριος σε αποψινή τηλεοπτική εκπομπή με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς της Γερμανίας ξεκαθάρισε, πως δεν πρέπει να χαλαρώσουν πρόωρα οι πιέσεις για τις μεταρρυθμίσεις.

Η κ. Μέρκελ υπεραμύνθηκε της απόφασης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ν΄ αναφερθεί προεκλογικά στο χρηματοδοτικό κενό που θα παρουσιαστεί στη χώρα μας , ύψους 4,5 δισ.ευρώ.

«Ίσως να ξεχάστηκε στη συνέχεια, και με αυτό

τον ειλικρινή τρόπο (ο Σόιμπλε) το είπε και πάλι τον Αύγουστο στην προεκλογική εκστρατεία χωρίς να του ζητηθεί. Για μέρες ολόκληρες συζητήθηκε σε όλες τις πτυχές του και στους ψηφοφόρους ήταν απόλυτα σαφές. Τώρα αν μας ωφέλησε σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική το ότι όλοι κάναμε σαν να μην είχαμε ακούσει ποτέ ότι το θέμα Ελλάδα θα μπορούσε να ξαναμπεί στην ημερήσια διάταξη, δεν το ξέρω. Αλλά είναι αδιάφορο. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν μιλήσαμε γι αυτό. Το κάναμε και θα το κάνουμε πάντα, να μιλάμε για όσα μπορούμε να προβλέπουμε. Όταν δεν μπορώ να προβλέψω κάτι, δεν μπορώ και να μιλήσω. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε πρόωρα τις πιέσεις για τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά η νικήτρια των γερμανικών εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα