Η Αυστραλία στο έλεος των πυρκαγιών και του καύσωνα

09:30 9/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Για έξι συνεχόμενες ημέρες η μέση θερμοκρασία σε όλη τη χώρα είναι πάνω από τους 39 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, υπακούοντας στις αρχές να μην υπερασπιστούν τα σπίτια τους από τις χειρότερες φωτιές των τελευταίων δεκαετιών, ειδικά για τη πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας .

Ο επίτροπος της αγροτικής πυροσβεστικής υπηρεσίας ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη πολιτεία είναι σε εξέλιξη 140 πυρκαγιές από τις οποίες οι 40 βρίσκονται εκτός ελέγχου. «Δεν μπορείς να έχεις χειρότερη κατάσταση,

βρισκόμαστε μπροστά σε μια καταστροφή», είπε ο Σέιν Φίτζμονς, καθώς η περιοχή είναι αντιμέτωπη με ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασίες που φθάνουν τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Ο Φίτζμονς προειδοποίησε ότι ακόμη και αν υποχωρήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες δεν θα γίνουν και πολλά, καθώς ο καύσωνας αναμένεται να επανέλθει. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στη Νέα Νότια Ουαλία Τζόε Κάρσαου είπε σε μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι σύντομα θα έρθει βροχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα