Ο Καμμένος κάνει «παίκτη» τον Μιχαλολιάκο

09:17 9/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Η πρόθεση του Πάνου Καμμένου να… κυνηγήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο η σύγκρουση είναι οξεία από την επομένη των εκλογών του 2009, έχει παράπλευρες συνέπειες. Όχι μόνον στο σχεδιασμό των κομμάτων, αφού προσθέτει δύο ακόμη κάλπες στην ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή μία για τον Γ. Παπανδρέου

και μία για τον Λ. Παπαδήμο αλλά, κυρίως, γιατί επιτρέπει στην Οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου να βάλει πόδι στο κεντρικό πολιτικό παιχνίδι.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η Χρ. Αυγή ήταν – ενίοτε δε επιθυμούσε να είναι – απομονωμένη. Μετά τις εκλογές του Μαΐου, ο Κάρολος Παπούλιας ναι μεν συνάντησε κατ’ ιδίαν το Ν. Μιχαλολιάκο ωστόσο δεν θέλησε να τον καλέσει στην κοινή σύσκεψη όλων των αρχηγών στο πλαίσιο αναζήτησης κυβερνητικής λύσης. Την Πρωτοχρονιά, ο κ. Μιχαλολιάκος αρνήθηκε να παραστεί στο Προεδρικό Μέγαρο και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε αποκηρύξει τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Πλέον, ο κ. Μιχαλολιάκος νομιμοποιείται να ισχυριστεί ότι με δική του συνδρομή ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη. Και να ισχυρισθεί, όπως το έπραξε ήδη από χθες, ότι το βρώμικο πολιτικό σύστημα, όπως αρέσκεται να λέει, και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτουν τον πρώην Πρωθυπουργό.

Η αναβάθμιση της παρουσίας Μιχαλολιάκου, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει πώς θα συνυπογράψουν – σήμερα – οι χρυσαυγίτες βουλευτές την πρόταση των ΑΝΕΛ, προβλημάτισε αρκετά στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κ. Π. Καμμένου και δεν αποκλείεται, ακόμη και σήμερα, να υπάρξουν αντιδράσεις. Στον αντίποδα, συνεργάτες του κ.Καμμένου ισχυρίζονται πως δεν θα μπορούσαν λόγω μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων να αφήσουν να πάει χαμένη η ευκαιρία διερεύνησης ενδεχόμενων ευθυνών του κ. Παπανδρέου. Για πολλά κοινοβουλευτικά στελέχη, ωστόσο, είναι σαφές ότι η πρωτοβουλία Καμμένου δεν αποκλείεται να καταλήξει μπούμερανγκ για τους ΑΝΕΛ…

Keywords
Τυχαία Θέματα