«Φύλλο και φτερό» το… λογιστήριο της Χρυσής Αυγής

Του Βαγγέλη Δουράκη

Τα «ίχνη» του χρήματος θέλουν να βρουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες για να διαπιστώσουν εάν χρήματα που ξοδεύονταν για να συσταθεί οργανωτικά το κόμμα με τον τρόπο που στήθηκε προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες.

Από τον ανακριτή αναμένεται το αίτημα προς την ΕΕΤ να «παγώσουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί, όλων των κατηγορουμένων και η απόδοση στοιχείων από τις τράπεζες που θα επιτρέψει τον έλεγχο των κινήσεων (αναλήψεις-καταθέσεις)

για μια δεκαετία πίσω.

Κομβικό σημείο να εντοπιστούν «τροφοδότες λογαριασμοί», δηλαδή οι λογαριασμοί όπου συγκεντρώνονταν διάφορα ποσά και κατόπιν μοιράζονταν στις …νόμιμες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από το ΣΔΟΕ έχει γίνει προεργασία και έχουν εντοπιστεί ύποπτοι «θύλακες ξεπλύματος μαύρου χρήματος» στους οποίους και θα επικεντρωθούν οι έρευνες των «ράμπο» του ΣΔΟΕ αμέσως μετά την εντολή που θα δοθεί από τον Εισαγγελέα και λήψη των πρώτων στοιχείων από τις Τράπεζες.

Είναι κοινό μυστικό άλλωστε στην υπηρεσία πως η οργάνωση ειδικά στον Νότιο Πειραιά, αποτελούνταν από «ορφανά νονών της νύχτας», που είχαν «χαθεί» στους πολέμους των συμμοριών ή δεν κατάφεραν να συνεχίσουν την δράση τους μέσα από την φυλακή.

Μάλιστα, υπάρχουν υποψίες πως δεν έπαψαν να εκτελούν κάθε είδους συμβόλαια της νύχτας με μέρος των αμοιβών που προέκυπταν να μπαίνουν στα Ταμεία της ΧΑ.

Θα ερευνηθούν ως «γκρίζες ζώνες»:

- Συσσίτια

- Διανομή δωρεάν τροφίμων

- Επισκέψεις κατ΄ οίκον σε φτωχές συνοικίες (προσφορά «πακέτων» με τρόφιμα και χαρτζιλίκι 50ευρο)

- Οργανωμένες μετακινήσεις (πχ Μελιγαλάς)

- Αγορές στολών (Uniform)

- Αλλά και «μισθοδοσίες» στελεχών της ΧΑ

Έμπειρο στέλεχος μάλιστα του ΣΔΟΕ, κληθείς να σχολιάσει ότι τα τελευταία στοιχεία για τις δαπάνες της ΧΑ έδειχναν πως είχε ξοδέψει για τέτοιου τύπου δραστηριότητες μόλις 80.00 ευρώ, έλεγε πως «το ποσό αυτό δεν φτάνει ούτε για τα συσσίτια μίας εβδομάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα