Οι ποινές που ανιμετωπίζουν ηγετικά στελέχη και μέλη

Διευθυντικά στελέχη με ηγετικό ρόλο και απλά μέλη θα χωριστούν ανάλογα με τα ευρήματα της έρευνας σε διαφορετικά ποινικά επίπεδα.

Και το στοίχημα πια είναι να κουμπώσουν εγκλήματα με συγκεκριμένα πρόσωπα της εγκληματικής οργάνωσης. Το κατηγορητήριο θα κρίνει πολλά για την περαιτέρω μεταχείριση των κατηγορουμένων. Και αυτό γιατί, όπως λένε νομικοί, τα ηγετικά στελέχη -βουλευτές και πυρηνάρχες – με αναβαθμισμένο ρόλο στην οργάνωση θα έχουν και ανάλογη αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη.

Η προβλεπόμενη ποινή είναι από δέκα μέχρι είκοσι χρόνια με ορατό το ενδεχόμενο της προφυλάκισης. Αντίθετα

για τα απλά μέλη που η τιμωρία είναι το πολύ δέκα χρόνια, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Τα ενδεχόμενα αυτά γνωρίζουν καλά τα νομικά επιτελεία των κατηγορουμένων που μελετούν προσεκτικά την τεράστια δικογραφία και χτίζουν το υπερασπιστικό τείχος για τους εντολείς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν προκύψουν στοιχεία επιβαρυντικά για τους συλληφθέντες βουλευτές που να οδηγούν σε ανάμειξη τους σε οποιαδήποτε άλλη εγκληματική πράξη -ακόμα και ανθρωποκτονία _θα πρέπει να προηγηθεί άρση της βουλευτικής ασυλίας. Πάντως,τα βλέμματα όλων φεύγουν τώρα από τον Άρειο Πάγο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι στραμμένα στην Ευελπίδων καθώς από αύριο μέχρι και την Πέμπτη ανακριτές και εισαγγελείς θα αποφασίζουν μετά την απολογία των κατηγορουμένων αν μετά τα δικαστήρια θα βρεθούν η όχι σε κάποια φυλακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα