ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΨΕ Η SIEMENS

Νέο γύρο τριγμών στην κυβερνητική συνοχή προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Δημοσίου με τη Siemens. Έντονη ήταν η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν έκρυψε τη διαφωνία

του με την απόφαση και άφησε και αιχμές σχετικά με το πόσο συμφέρει το Δημόσιο. Με ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «η υπογραφή της “Συμφωνίας Συμβιβασμού” με βάση εξουσιοδότηση που του παρείχε η Βουλή  βρίσκει τη ΔΗΜΑΡ αντίθετη».

Την αντίθεσή της εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο πριν την υπογραφή, η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «με την υπογραφή της συμφωνίας δεν μπορεί να κλείσει το τεράστιο πολιτικό και οικονομικό θέμα που δικαίως απασχόλησε και απασχολεί την ελληνική κοινωνία».

Μάλιστα, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, παρότι είναι κυβερνητικός εταίρος, αφήνει σοβαρές αιχμές για την ανεπάρκεια της συμφωνίας, υπονοώντας σαφώς ότι το Δημόσιο δεν παίρνει επαρκή ανταλλάγματα για το εύρος της ζημίας που προκλήθηκε.

«Σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, το Δημόσιο υπέστη ζημιά από αξιώσεις τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ. Δεν υπάρχουν «ισοδύναμα οφέλη» από τη συγκεκριμένη συμφωνία συμβιβασμού», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΗΜΑΡ. «Για τη ΔΗΜΑΡ η διαφάνεια και η αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν συμψηφίζονται με συμφωνίες οικονομικού συμβιβασμού», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος, με την οποία καθίσταται σαφές ότι εφεξής, ο Φώτης Κουβέλης θα δημοσιοποιεί κάθε διαφωνία του με την κυβερνητική πολιτική –όπως έχει γίνει, εξάλλου, και με το θέμα της εφεδρείας

Keywords
Τυχαία Θέματα