Εξεταστική για το «μαύρο» στην ΕΡΤ

08:32 1/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Την πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προαναγγείλει ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, με δήλωσή του από τα Χανιά, ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κατά πληροφορίες, το κείμενο της πρότασης είναι ήδη έτοιμο.
Στην πρότασή του, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται κυρίως στην απόφαση του ΣτΕ κατά του «μαύρου» στις δημόσιες ραδιοσυχνότητες

και θα ζητήσει να διερευνηθούν πολιτικές και όποιες άλλες ευθύνες τυχόν προκύψουν για όσους πήραν, αλλά και για όσους εκτέλεσαν την απόφαση. Παράλληλα, στο κείμενο θα αναφέρονται τα ονόματα του αρμοδίου υφυπουργού για την ΕΡΤ, δηλαδή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, αλλά και του Γιάννη Στουρνάρα, αφ’ ης στιγμής η «περιουσία» της ΕΡΤ έχει περάσει στο υπουργείο Οικονομικών. Εξάλλου, οι προαναφερθέντες υπογράφουν τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας έπεσε «μαύρο» στις συχνότητες της ΕΡΤ.

Ζημίες και απώλεια εσόδων

Επίσης, στην πρότασή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει τη διερεύνηση τυχόν οικονομικών ζημιών που υπέστη το Δημόσιο, αλλά και διαφυγόντων κερδών από το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, από προσυμφωνημένες διαφημίσεις, από συμβόλαια μετάδοσης αγώνων κλπ που «έσπασαν» λόγω της αναστολής λειτουργίας των καναλιών και άλλες συμβατικές υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα