Τι είναι αγάπη και πώς να την δείχνεις χωρίς να λες σ’ αγαπώ; Τα αποφθέγματα που θα σε “αγγίξουν”

12:57 14/12/2020 - Πηγή: iPop

Αγάπη, αγάπη, αγάπη… Πόσο εύκολα λέμε σ’ αγαπώ χωρίς να ξέρουμε πραγματικά τι είναι αγάπη; Τι λένε οι στοχαστές για την αγάπη; Πώς μπορούμε να τη δείχνουμε χωρίς καν να λέμε σ’ αγαπώ;

Εσύ που διαβάζεις τώρα αυτό το κείμενο θα αναρωτιέσαι τι εννοούμε με όλα αυτά, όμως νομίζεις πως ξέρεις τα πάντα για την αγάπη; Κι όταν λέμε αγάπη δεν εννοούμε τον έρωτα. Η αγάπη δεν είναι ερωτική, ούτε πρόκειται για ένα απλό και οποιοδήποτε συναίσθημα. Η αγάπη μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, να σε απογειώσει, να σε κάνει να ξεπεράσεις τους φόβους σου. Η αγάπη υπάρχει παντού και είναι απλά υπέροχη!

Γι’ αυτήν έχουν γραφτεί ποιήματα, μυθιστορήματα, αναλύσεις, στίχοι κι ένα σωρό ακόμα ρητά. Γνωστοί φιλόσοφοι και στοχαστές έχουν μιλήσει για την αγάπη με τα καλύτερα λόγια κι εμείς συγκεντρώσαμε μερικά αποφθέγματα που θα μιλήσουν στην καρδιά σου και θα σε κάνουν να νιώσεις υπέροχα.

Τι είναι αγάπη; «Αγάπη: η ανάγκη να φύγεις από τον εαυτό σου…», Σαρλ Μπωντλαίρ, Γάλλος ποιητής «Αγάπη είναι να δίνεις κάτι που δεν έχεις σε κάποιον που δεν το θέλει…», Ζακ Λακάν, Γάλλος ψυχίατρος «Το να αγαπιέσαι πολύ από κάποιον σου δίνει δύναμη, ενώ το να αγαπάς πολύ κάποιον σου δίνει θάρρος…», Λάο Τσε, Κινέζος φιλόσοφος«Αγαπώ θα πει εγώ αγαπώ… Το τι κάνει ο άλλος είναι δική του δουλειά», Μενέλαος Λουντέμης, Έλληνας συγγραφέας «Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι η διαπίστωση ότι μας αγαπούν γι’ αυτό που είμαστε, ή, μάλλον, παρά το γεγονός ότι είμαστε αυτό που είμαστε…», Βίκτωρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας «Η αγάπη δεν είναι να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά να βλέπουμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση…», Αντουάν ντε Σαιν-Εξπερύ, Γάλλος συγγραφέας «Η αγάπη δεν δίνει τίποτα παρά μόνο τον εαυτό της, και δεν παίρνει τίποτα παρά μόνο τον εαυτό της. Η αγάπη δεν κατέχει κι ούτε μπορεί να κατέχεται, γιατί η αγάπη αρκείται στην αγάπη», Χαλίλ Γκιμπράν, Λιβανοαμερικανός ποιητής και φιλόσοφος.

Και τελικά τι είναι αγάπη; Η αγάπη δεν είναι ένα πράγμα. Βασικά δεν είναι καν πράγμα, είναι συναίσθημα και δεν φτάνουν τα λόγια για να το περιγράψεις. Όταν μιλάς γι’ αγάπη, ακόμα και η πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου σου φαίνεται φτωχή. Καλύτερα να την νιώθεις παρά να την ορίζεις!

Pexels

Κόμικς για την αγάπη βγαλμένα από την καθημερινή ζωή!

Η αγάπη θέλει χρόνο για αν δημιουργηθεί, δεν υπάρχει από τη μια στιγμή στην άλλη. Θέλει υπομονή και κόπο, όμως η αγάπη δεν είναι εγωιστική. Όταν αγαπάς δεν ενδιαφέρεσαι πλέον για τον εαυτό σου, αλλά για τον άλλον. Η αγάπη δεν είναι τέλεια, δεν υπάρχει η ιδανική αγάπη που βλέπεις στις ταινίες, όμως η αληθινή αγάπη κάνει θυσίες και δεν το μετανιώνει ποτέ!

Πώς να δείχνεις την αγάπη σου χωρίς να λες σ’ αγαπώ;

Δεν χρειάζεται να λες συνέχεια σ’ αγαπώ για αν δείχνεις την αγάπη σου, είτε προς τον σύντροφό σου, τους γονείς σου, τους φίλους σου, τα παιδιά σου, τον σκύλο σου, κι άλλα αγαπημένα πρόσωπα που έχεις στη ζωή σου.

Τι μπορείς να πεις;

Σε λατρεύω!Μου λείπεις!Να προσέχεις!Σ’ ευχαριστώ που είσαι εδώ για μένα! Είσαι πολύ σημαντικός για μένα! Δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εσένα!Νιώθω τόσο τυχερός που σε έχω!Δε θέλω να φύγεις ποτέ από την αγκαλιά μου/ τη ζωή μου!Θα είμαι πάντα εδώ για σένα!Σε θέλω στη ζωή μου!Είμαι ευτυχισμένος μόνο και μόνο επειδή σε βλέπω!Κάθε φορά που σε βλέπω, νιώθω όλο και πιο τυχερός που σε έχω στη ζωή μου!

Τι μπορείς να κάνεις;

Κάνε του το χατίρι. Δώσε προσοχή σε ό,τι λέει. Μην αδιαφορείς. Κάνε τον μια αγκαλιά. Μίλα με τα μάτια. Χρησιμοποίησε τη γλώσσα του σώματος. Κάνε μια έκπληξη. Θυμήσου κάτι σημαντικό για εκείνον. Αφιέρωσέ του χρόνο.

Ο καθένας εκφράζει την αγάπη του με τον δικό του τρόπο κι ίσως αυτό είναι και το πιο σωστό, αυτό που βγαίνει από μέσα σου. Όμως, ας μην ξεχνάμε να δείχνουμε κάθε μέρα την αγάπη μας και να συνειδητοποιούμε πόσο τυχεροί είμαστε που μπορούμε και βιώνουμε την αγάπη!

Αγάπα λοιπόν!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι είναι αγάπη και πώς να την δείχνεις χωρίς να λες σ’ αγαπώ; Τα αποφθέγματα που θα σε “αγγίξουν” εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα