ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ «ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ»

Με αυτή την φράση, ο πρόεδρος της Βουλής επεχείρησε να απαντήσει στις βολές περί εμπλοκής του σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υπογραμμίζοντας ότι αυτές αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος πολιτικής αποσταθεροποίησης.

«Αν για οποιονδήποτε λόγο η ομαλότητα και η σταθερότητα εκλείψουν, τότε ούτε αυξημένη διαπραγματευτική ισχύ θα έχουμε, ούτε ασφαλές περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων και θα προκληθεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες», εξήγησε ο Ευάγγελος

Μεϊμαράκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πρόσθεσε: «Εγώ, αυτό που γνωρίζω, είναι ότι αν δεν ήμουν πρόεδρος της Βουλής, ίσως η είδηση να μην ήταν καν στην πρώτη σελίδα. Άρα στοχοποιείται ο θεσμός».

Παράλληλα, χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά αστήρικτη την καταγγελία περί εμπλοκή τους σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος και τόνισε: «Ο εκδότης της εφημερίδας, κ. Χατζηνικολάου, γνώριζε το αποτέλεσμα ενός τέτοιου δημοσιεύματος, που βασίστηκε σε αστήρικτη καταγγελία, από μόνο ένα πρόσωπο, εμπλεκόμενο στην υπόθεση, το οποίο μετέφερε, αορίστως, κάτι που άκουσε».

Επίσης, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε ότι με την τακτική, που επέλεξε ο εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου, υπονοώντας ότι δεν διασταύρωσε τα στοιχεία, που είχε στην διάθεσή του, «τίθεται πάραυτα στην κρίση της κοινωνίας», για να προσθέσει: «Μέχρι σήμερα, τέσσερις Κυριακές, ενώ όλοι αναμένουμε τις μεγάλες αποκαλύψεις, τελικά η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε κουμπαροσυζήτηση».

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης υπογράμμισε: «Πιθανόν κάποιοι να θεωρούν πως ο πρόεδρος της Βουλής πρέπει να είναι «μαριονέτα» και απλά να προεδρεύει», για να ξεκαθαρίσει: «Τους απαντώ ότι εγώ δεν θα είμαι ένας τέτοιος πρόεδρος». Κάλεσε δε τον Νίκο Χατζηνικολάου, «όταν μετά την έρευνα δεν προκύπτει τίποτα, να έχει τη γενναιότητα να πει και να γράψει ότι «τον έψαξα και δεν βρίσκω τίποτα, τουλάχιστον, μέχρι στιγμής» και «όχι να σφυρίζει αδιάφορα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα