ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΗΝ ΔΟΣΗ

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι «είμαστε σε καλό δρόμο», αν και μακρύς, ο Υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η δόση των 31,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί μετά τα τέλη Οκτωβρίου.

 Υπενθυμίζουμε ότι το τηλεγράφημα του Reuters ανέφερε ότι η δόση για την Ελλάδα θα εκταμιευθεί τον Νοέμβριο.

Παρ’ όλα αυτά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews», ο Γιάννης Στουρνάρας

διαβεβαίωσε πως: «Είμαστε σε καλό δρόμο, ο οποίος βεβαίως παραμένει ακόμα μακρύς». Υπογράμμισε ότι: «Πρέπει να κλείσουμε τα δημοσιονομικά και τα διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία θα συμφωνήσουμε με την τρόικα έως τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου».

Τόνισε, πάντως, ότι είναι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους εταίρους για την βιωσιμότητα του χρέους και τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι είναι προαποαιτούμενη η ψήφιση των μέτρων και εκτίμησε πως «θα έχουμε οριστική συμφωνία στο Eurogroup, που θα γίνει προς το τέλος Οκτωβρίου».

Δίνοντας μια πρόβλεψη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης, θα μπορεί η οικονομία να ανασάνει και να ανακάμψει, αλλά και εμείς να ξεκινήσουμε τις μεγάλες αλλαγές, που πρέπει να γίνουν στη χώρα, χωρίς το άγχος της σημερινής ασφυξίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα