«Εθνικό έγκλημα» …στο Πολυτεχνείο

07:56 2/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο λόγος για την Άννα Διαμαντοπούλου, που με μία εκτενή ανάρτησή της στο διαδίκτυο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. «Δεν είναι Δημοκρατία η επικυριαρχία των δυναμικών μειοψηφιών, ανεξάρτητα από χρώμα ή σύνθεση. Δεν είναι προοδευτικό και αγωνιστικό το κλειστό Πανεπιστήμιο. Δεν είναι κράτος η άρνηση ή αδυναμία εφαρμογής του νόμου και του Συντάγματος. Δεν είναι μόνο ένα ''χαμένο εξάμηνο''. Είναι το αδιέξοδο στα επόμενα βήματα χιλιάδων φοιτητών που μοχθούν για να τελειώσουν και προχωρήσουν. Είναι η ανατροπή στα προγράμματα σπουδών και την πορεία των μαθημάτων. Η αναγκαστική παράταση των σπουδών.

Είναι η αναστολή του ερευνητικού έργου και η ασυνέπεια στις διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες. Είναι η καταρράκωση της εικόνας στον διεθνή ανταγωνισμό. Είναι η εικόνα του δημόσιου Πανεπιστημίου. Και πάνω από όλα, είναι η απογοήτευση του παιδιού που μόχθησε να μπει και το δράμα της οικογένειάς του που παλεύει να καλύψει τα έξοδα σπουδών», λέει η πρώην υπουργός, που επιλέγει να αναφερθεί στην ανάγκη προστασίας του δικαιώματος των φοιτητών σε απρόσκοπτες σπουδές εν είδει υπέρτατης υποχρέωσης της διοίκησης, του αυτοδιοίκητου ΑΕΙ και του κράτους που έχει την εποπτεία τους.

Στην ίδια ανάρτηση, καταγγέλλει την «ένοχη σιωπή» πολλών, τονίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και πως το θέμα αφορά πλέον τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αλλά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους και ζητώντας να επιβάλουν την άμεση και πλήρη λειτουργία κάθε Ιδρύματος, αξιοποιώντας το θεσμικό οπλοστάσιο που υπάρχει. Τους καλεί ακόμα να ζητήσουν ευθύνες από το υπουργείο και τις πρυτανικές αρχές που δεν εφάρμοσαν τον νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα πανεπιστήμια όφειλαν να έχουν εσωτερική δομή, διοικητική οργάνωση και αξιολόγηση του προσωπικού τους, ως τον Δεκέμβριο του 2012. «Αν ο νόμος είχε εφαρμοστεί έγκαιρα, κανένα θέμα δεν θα υπήρχε σήμερα», λέει, ζητώντας αν μη τι άλλο … αυτοκριτική για τον νόμο που προέβλεψε τη συνέχιση της θητείας των πρυτανικών αρχών που είχαν δηλώσει άρνηση εφαρμογής του νόμου…

Keywords
Τυχαία Θέματα