Έρχεται το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

07:39 2/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, φέτος, συμπληρώνει τα 20 του χρόνια. 20 συνεχή χρόνια, κατά τα οποία συνέβαλε σημαντικά στη γνωριμία και ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και κατέλαβε μια διακριτή θέση στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας, αλλά και διεθνώς. Διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας (ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ.), με Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Βίκυ Μαραγκοπούλου. Το ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ. είναι τομέας της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, της οποίας Δήμαρχος είναι ο Παναγιώτης Ε. Νίκας.

Είκοσι

χρόνια τώρα, στις παραστάσεις του το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας προσκαλεί καλλιτέχνες που το όνομά τους έχει γραφτεί στην ιστορία του χορού αλλά και καλλιτέχνες που είναι στην αιχμή της πρωτοπορίας. Προβάλλει τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία και τοποθετεί τους έλληνες σύγχρονους δημιουργούς στο ίδιο πλαίσιο με τους ξένους συναδέλφους τους. Υποστηρίζει και προωθεί την ελληνική δημιουργία και εκτός Ελλάδας, με τη συμμετοχή του σε διεθνείς οργανώσεις και δίκτυα. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας εκπροσωπεί 18 χρόνια τώρα την Ελλάδα σ’ ένα από τα σημαντικότερα διεθνή δίκτυα νέων χορογράφων, το Aerowaves, και συμμετέχει σε πολλές μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας ανοίγει με το Nederlands Dans Theater 2 σε μια συνάντηση με την υψηλή τεχνική, την εκφραστικότητα, την ποιητικότητα. Το παγκοσμίως γνωστό σχήμα από την Ολλανδία μας συστήνει την ομάδα των νεώτερων δεξιοτεχνών του, 17 έως 23 ετών, που ιδρύθηκε το 1978.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του φεστιβάλ και όλες τις εκδηλώσεις

INFO: Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, Π. Καίσαρη 6, Καλαμάτα, 27210 83086 & 90886 - Φαξ: 27210 26966, [email protected], www.kalamatadancefestival.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα