Στα «κοινωνικά μέτωπα» επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ

07:25 2/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Αλέξης Τσίπρας, εξάλλου, εδώ και καιρό έχει δώσει σήμα για ένα καυτό καλοκαίρι, ενώ χθες, στις διαδοχικές συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, αποφασίστηκε να βρίσκονται όλα τα στελέχη σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

Περιοδείες και εκδηλώσεις

Στον ΣΥΡΙΖΑ

ήδη μελετούν το χρόνο και τον τρόπο διεξαγωγής μίας εκδήλωσης κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος επενδύει ήδη τα πολιτικά ρέστα του στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ μέσω του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ». Έτσι, η αξιωματική αντιπολίτευση θα κινηθεί στο δίπτυχο «περιοδείες-εκδηλώσεις» προκειμένου να ρίξει λάδι στη φωτιά των κοινωνικών μετώπων και να συμβάλει στη δημιουργία μεγάλων κινημάτων διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη διοργάνωσε μεγάλη εκδήλωση κατά της «μικρής ΔΕΗ», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα βρεθεί στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ στο Αμύνταιο της Φλώρινας και θα επισκεφθεί και το ορυχείο της ΔΕΗ. Επίσης, τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επισκεφθεί και τα αντίστοιχα εργοστάσια στην Κοζάνη, αφού το εν λόγω νομοσχέδιο πλήττει κυρίως την τοπική κοινωνία των νομών της Δυτικής Μακεδονίας, των οποίων το εισόδημα εν πολλοίς συναρτάται με τη λειτουργία των εργοστασίων της ΔΕΗ στην περιοχή.

Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει και όταν έρθει η ώρα για το νομοσχέδιο σχετικά με τον αιγιαλό, καθώς στην Κουμουνδούρου εκτιμάται πως «η επιχείρηση τσιμεντοποίησης των παραλιών δε θα περάσει έτσι» και ποντάρουν πως η κοινωνία, στο σύνολό της, θα αντιδράσει δυναμικά στο νομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα