Έρχονται τα αποκαλυπτήρια της νέας λίστας

και δεν είναι άλλα από την παλιά και νέα λίστα Λαγκάρντ. Με πρωτοχρονιάτικο λαχνό μοιάζουν οι δύο περίφημες λίστες, καθώς από το αποτέλεσμα του συγκριτικού ελέγχου -που κληρώνει όπως φαίνεται πριν το νέο έτος – κάποιοι θα βγουν κερδισμένοι λίγο πριν την έλευση του νέου έτους και κάποιοι άλλοι ηττημένοι. Μέχρι τότε όμως, τα ειδικά συνεργεία προανακριτικών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ

, υπό το άγρυπνο βλέμμα των δύο οικονομικών εισαγγελέων συνεχίζουν να λύνουν τον γρίφο ψάχνοντας ομοιότητες και ενδεχόμενες διαφορές ανάμεσα στις δύο λίστες.

Στόχος των εισαγγελικών λειτουργών, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την «καυτή πατάτα» που κρατούν είναι να ολοκληρώσουν την έρευνά τους το ταχύτερο δυνατό , ώστε να μην μένουν σκιές σε πολιτικά ή μη πρόσωπα. Αυτή τη φορά όμως, οι στρόφιγγες της ενημέρωσης έχουν κλείσει εντελώς ,παρά τη φημολογία που αναπτύσσεται όλες αυτές τις μέρες σχετικά με το περιεχόμενο της νέας λίστας . Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της μελέτης, της σύγκρισης και της αντιπαραβολής των δύο επίμαχων ηλεκτρονικών αρχείων και οι αρμόδιοι έχουν σαφή εικόνα για ονόματα και ποσά, τότε θα ανοίξουν και πάλι -όπως όλα δείχνουν- τα ρολά της ενημέρωσης.

Η σημαντικότητα της εν εξελίξει έρευνας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αν εδώ και καιρό έχουν καλέσει ως υπόπτους τους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ για εξηγήσεις , εν τούτοις περίμεναν το πολυαναμενόμενο πρωτότυπο της για να αποτιμήσουν συνολικά το αποδεικτικό υλικό και να αποφασίσουν αν συντρέχει λόγος να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους ή αν ηδικογραφία για τους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ πρέπει να αρχειοθετηθεί. Πάντως, όλοι συμφωνούν πως σε περίπτωση που εντοπιστούν διαφοροποιήσεις ,το αποτέλεσμα θα προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό ,με το δεδομένο ότι έχει ήδη σχηματιστεί μία δικογραφία που έχει φτάσει στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα