Ολοκληρώνεται η περιοδεία Τσίπρα στη Λ. Αμερική

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει σήμερα τις τελευταίες επαφές του πριν ολοκληρώσει την περιοδεία του, κατά την οποία επισκέφθηκε τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Συγκεκριμένα, σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την υπουργό Κοινωνικής Ανάπτυξης, Αλίσια Κίρχνερ, αδερφή του εκλιπόντος προέδρου της Αργεντινής, Νέστορ Κίρχνερ. Επίσης, θα συναντηθεί με την οργάνωση Asociación Abuelas/ Madres de Plaza

de Mayo (Γιαγιάδες / Μητέρες της Πλατείας του Μάη), οι οποίες ψάχνουν, 30 χρόνια μετά, ακόμη τα παιδία τους, τα οποία εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Χόρχε Βιντέλα (1976-1981).

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δίωρη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας της Χώρας, Αλμπέρτο Σιλεόνι, ενώ είδε και το Συνδικάτο Εργατών της Αργεντινής. Παράλληλα, συναντήθηκε με τον επικεφαλής των εθνικών ομάδων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής, Γκάμπριελ Λέρχε, στον οποίο έδωσε επιστολή του προέδρου της ΕΠΟ, με την οποία ο τελευταίος τον προσκαλούσε στην Αθήνα, για φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Αργεντινής με την Εθνική Ελλάδας.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντηθεί με την αντιπροεδρία της Δημοκρατίας και την προεδρία του Εθνικού Κονγκρέσου της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα