Συνεχίζονται τα προβλήματα με τους απλήρωτους του ΠΑΣΟΚ

Αναρωτιούνται δε, αν θα κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για τους υπευθύνους που δεν τους κατέβαλαν το δώρο των Χριστουγέννων και απειλούν ότι θα ανεβάσουν και πάλι το blog των Απλήρωτων Εργαζομένων στο Διαδίκτυο.

Από την άλλη πλευρά, φέρονται να έχουν ήδη λάβει τα τρία τέταρτα του δώρου τους (750 ευρώ από τα 1000) με τα υπόλοιπα να υπάρχει η δέσμευση από πλευράς του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη ότι θα καταβληθούν ως το τέλος του χρόνου.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι εργαζόμενοι που δείχνουν κατανόηση, περιμένοντας το κόμμα να εισπράξει την δόση από την κρατική επιχορήγηση –που αναμένεται στις αρχές του χρόνου- για να εξοφληθούν. Κάποιοι μάλιστα διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν ιδέα από πού προέρχονται οι ανακοινώσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, καθώς ο συζητούμενος άλλοτε σύλλογος εργαζομένων δεν φτιάχτηκε ποτέ, ενώ η Ιπποκράτους αφήνει να εννοηθεί πως είναι πιθανό να κυοφορούνται από ανθρώπους που θέλουν να συντηρούν το θέμα στην επικαιρότητα, υπονομεύοντας το κόμμα.

Δεν αποκλείεται πάντως, μετά την εξόφλησή τους το κόμμα να προβεί και σε κάποιου είδους …εξορθολογιστικές κινήσεις, ήτοι στην απομάκρυνση υπεράριθμων υπαλλήλων, προκειμένου στο μέλλον να μπορεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Αναλυτικά πάντως, η νέα ανώνυμη ανακοίνωση, που φέρεται να προέρχεται από εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ, έχει ως εξής :

«Αφού ευχηθούμε καλά Χριστούγεννα με υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ εκτός ότι είναι δέκα μήνες απλήρωτοι, δεν τους κατεβλήθη ούτε μέρος του δώρου που τους είχαν υποσχεθεί. Αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα όπως και για κάθε εργοδότη. Αλήθεια, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουν προς το σύνολο των εργοδοτών της χώρας; Θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία; Τι γίνεται με τις εισφορές των υπαλλήλων στο ΙΚΑ; Καταβάλλονται κανονικά από το ΠΑΣΟΚ;

Δεν αναρωτιόμαστε πώς μπορούν και κάνουν Χριστούγεννα γνωρίζοντας πως οι υπάλληλοί τους είτε πολούν προσωπικά τους αντικείμενα για να ζήσουν, είτε καταφεύγουν στα συσσίτια, ενώ οι ίδιοι απολαμβάνουν τις βίλες τους που έφτιαξαν πάνω στις πλάτες αγνών και ανυποψίαστων αγωνιστών. Δεν είναι δυνατόν να έχουν ούτε ψήγμα ενοχής. Και για να τα λέμε με το όνομά τους, εδώ δεν τους πείραξε που κατέστρεψαν 6 εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους, τους 150 υπαλλήλους θα σκεφτόντουσαν…

Επίσης θα θέλαμε να πουν τι γίνεται με τους συναδέλφους από την επαρχία που δεν έχουν προσληφθεί από τα κεντρικά αλλά από τις νομαρχιακές που κλείνουν από τα χρέη… Κάθε Νομαρχιακή και ξεχωριστό νομικό πρόσωπο;

Το θέμα μας είναι γνωστό στο ΙΚΑ και σε άλλες υπηρεσίες σχετικές με εργασιακά θέματα. Περιμένουμε για τις ενέργειές τους που θα παραδειγματίσουν και τους άλλους εργοδότες που αθετούν τις υποχρεώσεις τους, ή αφήνουν ‘νόμιμα’ απλήρωτους εργαζόμενους 5-7 μήνες και τους καταβάλουν μόνο το δώρο.

Είμαστε σε εγρήγορση και συνεννόηση… Θα ενημερώνουμε άμεσα και με απόλυτη ακρίβεια τους πολίτες της χώρας για το τι ακριβώς γίνεται με τους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ. Αν δεν υπάρξουν εξελίξεις θετικές εντός λίγων ημερών, θα ανεβάσουμε εκ νέου το blog των Απλήρωτων Εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ».

Keywords
Τυχαία Θέματα