ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

19:40 7/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Διακοπή της πίστωσης στην παροχή των υλικών στα δημόσια νοσοκομεία σχεδιάζουν οι Προμηθευτές.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

«Λερναία Ύδρα» τα προβλήματα στη δημόσια Υγεία, καθώς μετά τους Φαρμακοποιούς, τους συμβεβλημένους Γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τώρα και οι προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων προειδοποιούν με εμπάργκο, μεγαλώνοντας τις ελλείψεις σε ιατρικά υλικά.

Οι προμηθευτές αναλώσιμων υλικών του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ) βλέποντας την παρατεταμένη έκρυθμη

κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, αλλά και την έκκληση του υπουργείου για δίμηνη ανακωχή, συνεδριάζουν στις 11 Σεπτεμβρίου με αντικείμενο τη διακοπή των επί πιστώσει παραδόσεων υλικών στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΠΙΕ, «δυστυχώς, βιώνουμε τις συνέπειες των αλόγιστων περιορισμών των πιστώσεων στην Υγεία και της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ. Αποτέλεσμα αυτού είναι η έλλειψη παροχής, αξιοπρεπούς, Υγείας προς τον Έλληνα ασθενή αλλά και ο αφανισμός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας» .

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας (ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας) υψώνει κραυγή αγωνίας με επιστολή του προς τους Υπουργούς

Υγείας, Οικονομίας και Άμυνας, προειδοποιώντας ότι η παρατεινόμενη οικονομική δυσπραγία οδηγεί σε χρεοκοπία δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που σήμερα δίνουν δουλειά σε 5.000 άτομα.

«Η κατάφορα άδικη υπαγωγή μας στην εφαρμογή του PSI+ επί των ομολόγων με τα οποία είχαν πληρωθεί τα τιμολόγια των ετών 2008 και 2009 – παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων περί της μη υπαγωγής μας – δημιούργησε τεράστια προβλήματα ρευστότητας αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις μας σε υπέρογκο και δυσανάλογο τραπεζικό δανεισμό με εξωπραγματικά επιτόκια», αναφέρουν στις επιστολές, τονίζοντας πως, «οι προοπτικές για κάποια εξισορρόπηση της αγοράς συνεχώς απομακρύνονται».

Έτσι, προειδοποιούν πως αν δεν αρθεί η άρση πληρωμών εκ μέρους της Πολιτείας θεωρείται αναπόφευκτη η πλήρης διακοπή της τροφοδοσίας τόσο των Δημόσιων, όσο και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα