ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΟΣΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΡΟΜΠΑΪ

19:40 7/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Στην Ευρωζώνη το μέλλον της Ελλάδας επεσήμανε ο Χ.Β Ρομπάι μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θέτοντας ωστόσο ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη την προσύλωση της χώρας στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ως μια από τις πιο θετικές σε κλίμα συναντήσεις περιγράφουν αυτή με το Χ.Β Ρομπάι συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου φέρεται να αναγνώρισε την ανάγκη να εκταμιευθεί ταχύτητα η επόμενη

δόση προς την Ελλάδα και να κλείσει οριστικά η συζήτηση περί επιστροφής στη δραχμή.

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για την εξοικονόμηση 11,6 δισ., στην επιτάγχυνση των ιδιωτικοποιήσεων  και στη βελτίωση των φορολογικών μηχανισμών.

Ανέδειξε το πρόβλημα της ασφυξίας στην οικονομία κάτι που αναμένεται να αναδείξει και στη συνάντηση που θα έχει την Τρίτη στη Φρανκφούρτη μετά το πέρας της ωριαίας  συνάντησης με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Πιο ειδικά ο  πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο στόχο της και αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ζήτησα έγκαιρη αποδέσμευση της επόμενης δόσης, που θα πάει κυρίως στο εσωτερικό της χώρας μας, για να αποδεσμευτεί η ρευστότητα που όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε ανάγκη για να αναθερμάνουμε την οικονομία μας. Αυτό είναι ρεαλιστικό από χθες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Παρουσιάζοντας ο  πρωθυπουργός το διευρυμένο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων  τόνισε πως: «η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς οι αντοχές των Ελλήνων έχουν φτάσει στα όρια τους και οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο».

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς  ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τη στήριξή του για την αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη όσον αφορά στη χώρα μας, «το οποίο έχει αρχίσει να αλλάζει αισθητά, καθώς αναγνωρίζονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Ρομπάι για τις δικές του προσεκτικές δηλώσεις.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ανεργίας, είπε ότι «έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, γι’αυτό πρέπει να ανακοπεί η ύφεση για να μειωθεί η ανεργία».

Ακόμη επισήμανε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και ζήτησε από τον κ. Ρομπάι «η Ευρώπη να πιέσει ώστε να δέχονται οι χώρες τους πίσω τους μετανάστες».

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αφοσίωσή του και την προσφορά του και τόνισε πως : «υπολογίζουμε στην υποστήριξή του».

Από την πλευρά του ο κ. Ρομπάι εξήρε τις «θαρραλέες επιλογές του ελληνικού λαού για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» τονίζοντας ωστόσο ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν.

Χαρακτήρισε δε, εποικοδομητική τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, τονίζοντας πως ο κ. Σαμαράς τον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει με τη δημοσιονομική εξυγιανση και με τις μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, δήλωσε βέβαιος πως με την

Keywords
Τυχαία Θέματα